ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμαράκια γιουβέτσι με πιπεριές Φλωρίνης
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος, χωρίς όμως να πειράξουμε τις ουρές και τα κεφάλια.
  2. Βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Παράλληλα, σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά (αν χρησιμοποιήσουμε), αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, το ούζο (ή το κρασί), την τριμμένη φέτα και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι, μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά αλλά απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Σερβίρουμε το γρήγορο γιουβέτσι ζεστό.

Στο ποτήρι μας: Ανοίξτε ροζέ και σερβίρετε! Ροζέ από Ξινόμαυρο, ροζέ από Μοσχοφίλερο! Ανοίξτε και ένα Αγιωργίτικο, όχι φρέσκο όμως, να 'χει τα χρονάκια του!

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών