ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMπαρμπούνια σαβόροMπαρμπούνια σαβόρο
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαβόρο πορτοκαλένιο, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού μαζί με το σουμάκι μέχρι να συμπυκνωθούν στη μισή ποσότητα.
  2. Ξεπικρίζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού σε νερό που βράζει, για 3-4 λεπτά, και το σουρώνουμε.
  3. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε μέσα σε σουρωτήρι.
  4. Τα τηγανίζουμε καλά αλευρωμένα σε αρκετό λάδι.
  5. Τα τοποθετούμε σε πήλινο ή σε άλλο σκεύος με κάποιο βάθος.
  6. Αφήνουμε το λάδι να κρυώσει και ξαναβάζουμε το τηγάνι στην φωτιά με τα αρωματικά (δενδρολίβανο, δάφνη), το ξύσμα και τη σταφίδα.
  7. Προσθέτουμε το σκόρδο.
  8. Σβήνουμε με τους συμπυκνωμένους χυμούς.
  9. Αφήνουμε να πάρει η σάλτσα 2 βράσεις.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τα ψάρια.
  11. Το έδεσμα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 24 ώρες, αλλά δεν χρειάζεται να το βάλετε στο ψυγείο.

Μυστικά

Σουμάκι ή ρους λέγεται η αποξηραμένη σάρκα ενός αγριοκέρασου. Χρησιμοποιήθηκε για αντικατάσταση ή ενίσχυση του ξιδιού από τα αρχαία χρόνια. Θα το βρείτε στα μαγαζιά με μπαχαρικά.

Ένα ροζέ από Μοσχοφίλερο για τα ιδιαίτερα ψαράκια με τη δυνατή σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 9.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών