ΒΡΑΒΕΙΑ 2018

Βραβείο Προϊόντος Ευρείας Κατανάλωσης

Στην Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου, που εδώ και σαράντα χρόνια φέρνει στο τραπέζι μας την εμβληματική κίτρινη κονσέρβα ΤΡΑΤΑ.

21.11.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
Βραβείο Προϊόντος Ευρείας Κατανάλωσης

Στην Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου, που εδώ και σαράντα χρόνια φέρνει στο τραπέζι μας την εμβληματική κίτρινη κονσέρβα ΤΡΑΤΑ.

Οι βιώσιμες ψαροκονσέρβες

Ξέρατε ότι το Κιλκίς βγάζει σαρδέλες; Kαι όμως. Σαρδέλες και γαύροι ψαρεύονται με γρι-γρί στην αλιευτική ζώνη της βόρειας Ελλάδας, μπαίνουν σε φελιζόλ με πάγο, που φέρουν τα ονόματα των αλιέων, το είδος ψαριού και την ημερομηνία –για να εξυπηρετείται η ιχνηλασιμότητα– και μεταφέρονται στην Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου της οικογένειας Τζίκα στο Κιλκίς, λίγες μόνο ώρες μετά την αλίευση. Εδώ γεννιούνται οι πιο εμβληματικές ελληνικές κονσέρβες που μπαίνουν στο τραπέζι μας για δεκαετίες. Στα 14.000 τετραγωνικά μέτρα της βιομηχανίας τα ψάρια «μαγειρεύονται» και σφραγίζονται σε κονσέρβες, χωρίς συντηρητικά. Με μεγάλες επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, η Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου μπορεί σήμερα να παράγει έως και 80 τόνους προϊόν τη μέρα, απορροφώντας έτσι μεγάλες ποσότητες ελληνικών αλιευμάτων. Άνθρωποι και μηχανές-ρομπότ συνεργάζονται απόλυτα σε μια πολύ εντυπωσιακή γραμμή παραγωγής. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία, με τη νέα γενιά στο πηδάλιο, έχει στραφεί ολοκληρωτικά στη βιώσιμη αλιεία των ελληνικών ψαριών, αλλά και του τόνου. Τα αλιεύματά τους είναι άγρια και όχι ιχθυοκαλλιέργειας. Δεν αγοράζουν ψάρια την εποχή της αναπαραγωγής σαρδέλας και γαύρου, δεν παραλαμβάνουν αλιεύματα μικρότερα σε μέγεθος από το επιτρεπτό, ενώ δεν επεξεργάζονται κανένα είδος ψαριού που απειλείται. Πριν από δύο χρόνια, λάνσαραν ψάρια ψυγείου, τα Trata Chilled, με μαρινάτους μεζέδες, ένα προϊόν ντελικατέσεν. Στα επόμενα βήματά τους είναι τα βιολογικά προϊόντα, ενώ σύντομα θα εφαρμοστεί και το σύστημα ανίχνευσης track and trace, που επιτρέπει στον καταναλωτή να γνωρίζει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ψάρι που περιέχει η κονσέρβα του.


ΚΟΝΒΑ, ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς, Τ/23410-71.788, www.konva.gr 

Πού βρίσκουμε τις κονσέρβες: στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Βραβεία 2019

Βραβεία 2017

Βραβεία 2016

Βραβεία 2015

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών