ΒΡΑΒΕΙΑ 2015

Οι Γουμένισσες

Φρέσκα φρούτα στα βαζάκια

03.06.2015| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ
Οι Γουμένισσες

Στις Γουμένισσες, μια μικρή πόλη της κεντρικής Μακεδονίας, η Δήμητρα Δάρτση φτιάχνει με φρούτα και λαχανικά της περιοχής υπέροχες σάλτσες, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

Στα 14 χρόνια που λειτουργούν «Οι Γουμένισσες», μικρή βιοτεχνία παραγωγής γλυκών του κουταλιού και αλμυρών σαλτσών, πολλές αντίστοιχες επιχειρήσεις άνοιξαν και έκλεισαν ανά την Ελλάδα. Πώς τα κατάφεραν και επέζησαν σε τέτοιες συνθήκες ανταγωνισμού και κρίσης; Με την πολύωρη προσωπική δουλειά όλης της οικογένειας και με την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων τους.

Η Δήμητρα Δάρτση φτιάχνει τα γλυκά και τις σάλτσες, η κόρη της, Αννα, έχει την εμπορική ευθύνη της επιχείρησης και ο γιος της διανέμει τα προϊόντα, με το φορτηγό της οικογένειας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η Εύη Βουτσινά, που μας γνώρισε την επιχείρηση, δεν χόρταινε να παινεύει το κυδωνόπαστο, το κάστανο και τη ρούπκα, δηλαδή το μαύρο κεράσι Βοδενών. Ολα τα φρούτα είναι φρέσκα, αγορασμένα από Μακεδονίτες παραγωγούς. Τα κάστανα είναι από τις πλαγιές του Πάικου, τα κυδώνια από τον κάμπο της Γουμένισσας, τα κεράσια από τη γειτονική Εδεσσα. «Μόνο τα εσπεριδοειδή έρχονται από μακριά», μας λέει η Δήμητρα Δάρτση. «Από την Αρτα… τρεις ώρες δρόμος!».


Το βραβείο απένειμε η κ. Μαριλένα Κομιτοπούλου του Παντοπωλείου
της Μεσογειακής Διατροφής.

Πού τα βρίσκουμε
Ενδεικτικά: Αθήνα: Αφοί Βασιλόπουλοι, Παντοπωλείον Μεσογειακής Διατροφής, Degustation. Θεσσ/νίκη: Παντοπωλείο της Θεσσ/νίκης. Τηλ. παραγωγού: 23430 43 455.

Βραβεία 2016

Βραβεία 2014

Βραβεία 2013

Βραβεία 2012

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT