ΒΡΑΒΕΙΑ 2013

Οι κόκκινες κονσέρβες που αγαπάµε

Τι να πούμε για τον Κύκνο; Μας συνοδεύει ως γεύση και ως εικόνα από τα παιδικά μας χρόνια.

04.06.2013| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
Οι κόκκινες κονσέρβες που αγαπάµε

Τι να πούμε για τον Κύκνο; Μας συνοδεύει ως γεύση και ως εικόνα από τα παιδικά μας χρόνια. Και η εμπιστοσύνη που του έδειχναν οι μανάδες μας δικαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο. Κανένα πρόσθετο και κανένα συντηρητικό δεν εισχωρεί στις κόκκινες συσκευασίες.

Με 50 μόνιμους υπαλλήλους και 170 εποχικούς, ο Κύκνος είναι μια ελληνική ανώνυμη εταιρεία που ξεκίνησε το 1911. Το 2010, η ICAP συγκατέλεξε τον Κύκνο ανάμεσα στις υγιέστερες ελληνικές επιχειρήσεις. Το σήμα του, στην κόκκινη κονσέρβα, μας είναι τόσο οικείο όσο και τα προϊόντα του, που βρίσκονται στο ελληνικό τραπέζι, αδιαφιλονίκητα πρώτα, εδώ και 100 χρόνια. Μια διαδρομή ποιότητας, προσπάθειας και καινοτομίας φέρνει τον Κύκνο στη σημερινή εποχή.

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο του Κύκνου βρίσκεται στα Σαβάλια Ηλείας. Οι ντομάτες του καλλιεργούνται στην περιοχή από τους συνεργαζόμενους με την εταιρεία αγρότες, γιατί ο Κύκνος προωθεί τη συμβολαιακή γεωργία.

Στο εργοστάσιό τους η ντομάτα απλώς πλένεται και μπαίνει στα μηχανήματα, που θα την κάνουν πελτέ, σάλτσα, χυμό. Δεν υφίσταται καμία πρόσθετη επεξεργασία. «Στηριζόμαστε στους αγρότες για το προϊόν. Τους εκπαιδεύουμε, αφού επιλέξουμε οι ίδιοι τους σπόρους της ντομάτας, ώστε να την καλλιεργούν σωστά. Ενα κομμάτι της παραγωγής μας είναι βιολογικό.

Πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει να συνειδητοποιούν οι άνθρωποί μας, αγρότες και υπάλληλοι, ότι η παραγωγή τροφίμων έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια του καταναλωτή. Δεν παίζουμε με αυτήν», μας είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Μανουσάκης.


Πού βρίσκουμε τα προϊόντα: Σε μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία, σε όλη την Ελλάδα.

Κύκνος Α.Ε., Κεντρικά γραφεία Σιδηράς Μεραρχίας 16, Ναύπλιο, τηλ.: 210 52 26 880 (γραφεία Αθηνών), url: www.kyknos.com.gr


Ο Άγγελος Δεληβορριάς, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, απένειμε στους Ιωάννα Παπαντωνίου και Γιώργο Μανουσάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, αντιστοίχως, της εταιρείας «Κύκνος Α.Ε.» το Βραβείο Προϊόντος Ευρείας Καταναλώσεως.

Βραβεία 2014

Βραβεία 2012

Βραβεία 2011

Βραβεία 2010

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών