ΒΡΑΒΕΙΑ 2011

Αστάρτη

Το τσιριγώτικο ελαιόλαδο

22.06.2011| Updated: 25.06.2021
Αστάρτη

Ένα σπάνιας νοστιμιάς ελαιόλαδο από ένα νέο παραγωγό στο νησί των Κυθήρων.

Ο Χάρης Τζωρτζόπουλος ήξερε ανέκαθεν ότι θα ασχοληθεί µε τη γη και θα επιστρέψει στις πατρογονικές του ελιές στα Κύθηρα. Σπούδασε γεωπόνος στην Κρήτη και έκανε τις µεταπτυχιακές σπουδές του στη βιοκαλλιέργεια στην Ολλανδία. ∆ύο τόποι, θα ’λεγε κανείς, αντίθετοι. Ανάγλυφη απ’ άκρου εις άκρον η πατρίδα µας, επίπεδη τελείως η Ολλανδία. Λίγο το νερό στον τόπο µας. Στην Ολλανδία είναι θάλασσα και κανάλια, και λίγη είναι η γη, που την κερδίζουν από τη θάλασσα µε καθηµερινό, επίπονο αγώνα. Ο Χάρης στην Ολλανδία αγάπησε το χώµα. Επιστρέφοντας στα Κύθηρα, άρχισε σιγά-σιγά να αγοράζει τα κτήµατα της ευρύτερης οικογένειάς του και σήµερα καλλιεργεί περίπου 100 στρέµµατα ελιάς.

Το λάδι του, το Αστάρτη exclusive, κέρδισε το Χρυσό Βραβείο στο διαγωνισµό ελαιολάδου στο Παρίσι την πρώτη χρονιά που πρωτοβγήκε στο φως. Αυτό του έδωσε κουράγιο να συνεχίσει. Μικρή παραγωγή, µόνο 4 τόνοι, αλλά µεγάλη προσπάθεια. Βιοκαλλιεργητής αλλά και σύγχρονος επιχειρηµατίας, έδωσε βάρος στις συσκευασίες του που αποτελούν πραγµατικό κόσµηµα. Ο Χάρης τυποποιεί ως Αστάρτη Exclusive µόνο το πρωτόλαδο κάθε χρονιάς. Το υπόλοιπο λάδι συσκευάζεται στο υπέροχο µπουκάλι από λευκοσίδηρο, σε συνεργασία µε άλλους βιοκαλλιεργητές του νησιού, ως Astarti Blend. Kαι το περσινό λάδι γίνεται σαπουνάκια πολυτελείας, ξεχωριστά για τη χάρη και την απαλότητά τους.

Κατά την παραλαβή του βραβείου ο Χάρης Τζωρτζόπουλος είπε φανερά συγκινημένος: «Ευχαριστώ το Γαστρονόμο που ‘ξεθάβει’ άτομα σαν κι εμένα… Αφιερώνω το βραβείο σε όλους τους νέους που δουλεύουν τη γη τους με όραμα, και, πιστέψτε με, είναι πολλοί. Αυτό το μήνυμα θα ήθελα να τους στείλω: Φίλοι μου, μην το βάζετε κάτω, αξίζει ακόμα κι όταν βλέπετε ότι έχουν διαλυθεί τα πάντα».

Το βραβείο παρέδωσε στον Χάρη Τζωρτζόπουλο ο Γιώργος Οικονόμου, γενικός διευθυντής της ΣΕΒΙΤΕΛ.

Τα προϊόντα Αστάρτη θα τα βρούµε ενδεικτικά στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής ∆ιατροφής, Σοφοκλέους 1, τηλ.: 210-32.34.612, στο Ευοί – Ευάν, Αριστοτέλους 8, Πειραιάς, τηλ.: 210-42.97.073, και στο παντοπωλείο Αφοί Στεργίου, Σωκράτους 20, Βούλα, τηλ.: 210-98.52.461.
Astarti – Tzortzopoulos Estate, Καραβάς, Κύθηρα, τηλ.: 27360-33.588, Ιστοσελίδα: www.tzortzopoulos-estate.gr

Βραβεία 2012

Βραβεία 2010

Βραβεία 2009

Βραβεία 2008

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών