ΒΡΑΒΕΙΑ 2012

Το ούζο που κατέκτησε τον κόσμο

Το ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου εξάγεται σε όλο τον κόσµο, ωφελώντας την τοπική οικονομία αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

20.08.2012| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το ούζο που κατέκτησε τον κόσμο

Το ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου εξάγεται σε όλο τον κόσµο, ωφελώντας την τοπική οικονομία αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ο Ισίδωρος Αρβανίτης ξεκίνησε το 1894 την παραγωγή του περίφηµου ούζου του. Με γλυκάνισο από το γειτονικό Λισβόρι, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος στον κόσµο, µε το κρυστάλλινο νερό του ποταµού Σεδούντα και τα αρωµατικά που ανακάλυψε σε διάφορα µέρη, δημιούργησε τη µοναδική συνταγή του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που παραμένει μέχρι σήμερα αναλλοίωτη. Το 1993, η εταιρεία περνάει στα χέρια του Νίκου Καλογιάννη, ο οποίος µε τη σειρά του βάζει ένα δύσκολο στοίχηµα: να διατηρήσει την ποιότητα και τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής του ούζου, αλλά ταυτόχρονα να το εκσυγχρονίσει. «Επρεπε να µεγαλώσουµε χωρίς να αλλάξουµε», λέει. Μεταφέρει το αποστακτήριο σε καινούργιο χώρο, µε όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Πενήντα µε εξήντα ντόπιοι εργάτες δουλεύουν εκεί, γεγονός που καθιστά την εταιρεία σηµαντικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής.

Το Ούζο Πλωµαρίου εξάγεται σε περίπου τριάντα χώρες. Με τη δηµιουργία του πρώτου premium ούζου στην ιστορία της ελληνικής ποτοποιίας, του «Αδολο», ενέταξε το ούζο στη μεγάλη κατηγορία των διεθνών λευκών αποσταγµάτων.

  • Το ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου θα το βρούµε στις περισσότερες κάβες και σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ.

Ούζο Πλωμαρίου, τηλ.: 22520-32.822, 22520-32.551, ιστοσελίδα: www.ouzoplomari.gr.


Ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος, βραβεύει τον πρόεδρο της εταιρείας «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώδου Αρβανίτου», Νίκο Καλογιάννη.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT