ΒΡΑΒΕΙΑ 2011

Biolea

Παράδοση και εκσυγχρονισμός

22.06.2011| Updated: 15.02.2024
Biolea

Ένα πρότυπο ελαιοτριβείο, µια δυναµική εξαγωγική µονάδα, ένα εξαίρετο ελαιόλαδο.

Πίσω απ’ όλα αυτά, ο Γιώργος ∆ηµητριάδης και η Κριστίν, από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές ελιάς στην Κρήτη. Έκτισαν ένα υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο, χρησιµοποιώντας τον παραδοσιακό τρόπο έκθλιψης, µε µυλόπετρες. Το λάδι τους εξάγεται µε µηχανική πίεση. Σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δεν θερµαίνεται και έτσι διατηρεί όλα τα αντιοξειδωτικά συστατικά του. Μετά την άκαρπη προσπάθεια να διαθέσουν το προϊόν τους στην ελληνική αγορά, στράφηκαν στο εξωτερικό και εκεί, αντίθετα, τα πήγαν µια χαρά. Το λάδι τους, περί τους 20 τόνους, εξάγεται στα καλύτερα εστιατόρια και ράφια ντελικατέσεν στις 5 ηπείρους. ∆ιεθνή έντυπα και µέσα επικοινωνίας παρουσιάζουν την «Biolea» µε διθυραµβικό τρόπο. Θα ’λεγε κανείς ότι πέτυχαν τους στόχους τους, παρ’ όλα αυτά εκείνοι ακόµη προσπαθούν. Ως πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών Χανίων, ο Γιώργος οργανώνει το κίνηµα «Υνί – πιρούνι», που στοχεύει στον υπερκερασµό των µεσαζόντων και στην άµεση επαφή του καταναλωτή µε τον παραγωγό. Παρακολουθούν τις κινήσεις του υπουργείου για το πρόγραµµα «Τοπικό καλάθι» και υποβάλλουν τις προτάσεις και την κριτική τους, δραστηριοποιούνται καθηµερινά όχι µόνο ως βιοκαλλιεργητές, αλλά και ως συνειδητοί πολίτες. Πρόσφατα έκαναν τα πρώτα τους βήµατα και στην ελληνική αγορά, διαθέτοντας το λάδι τους σε ελάχιστα επιλεγµένα καταστήµατα.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Γιώργος Δημητριάδης είπε μεταξύ άλλων: «Η Biolea για τη διαφοροποίησή της βασίστηκε κατ’ αρχήν στην επιστημονική έρευνα, αλλά και σε κάτι άλλο που δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει. Είναι αυτόχθον, δικό μας. Είναι η ιστορία, η παράδοση και η κληρονομιά μας. Κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα μάρκετινγκ».

Το βραβείο παρέδωσε στον κ. Δημητριάδη ο Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.

Το ελαιόλαδο «Biolea» θα βρούµε στο κατάστηµα Natural Path στο 170ό χλµ. εθν. οδού Αθηνών -Λαµίας, Κηφισιά, τηλ.: 210-62.06.800, στο ντελικατέσεν Des Olivier & Co, Οµήρου 11, Ν. Ψυχικό, τηλ.: 210-67.55.292, στο κατάστηµα Μ. Στυλιανούδη στη ∆ηµοτική Αγορά Χανίων και στο Κτήµα του Γιώργου ∆ηµητριάδη στο χωριό Άστρικας, περιοχή Κολυµβαρίου Χανίων.

Biolea, Αστρικας, Κολυµβάρι Χανίων, τηλ.: 28240-23.281
Ιστοσελίδα: www.biolea.gr

Βραβεία 2012

Βραβεία 2010

Βραβεία 2009

Βραβεία 2008

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT