ΒΡΑΒΕΙΑ 2012

Τα πρώτα ελληνικά βιολογικά αυγά

Η εταιρεία Βλαχάκη είναι η πρώτη που παρήγαγε βιολογικά αυγά, εκτρέφοντας την πλειονότητα των πουλερικών της σε αχυρώνες και όχι σε κλωβούς.

28.08.2012| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Τα πρώτα ελληνικά βιολογικά αυγά

Η εταιρεία Βλαχάκη είναι η πρώτη που παρήγαγε βιολογικά αυγά, εκτρέφοντας την πλειονότητα των πουλερικών της σε αχυρώνες και όχι σε κλωβούς.

Μια ελληνική ανώνυµη εταιρεία, µε σαράντα και πλέον έτη λειτουργίας, πρότυπη στον τοµέα της. Mε κύκλο εργασιών γύρω στα 12 εκατ. ευρώ και 62 άτοµα προσωπικό, είναι µια επιχείρηση που ξεκίνησε ως προσωπική και σήµερα συνεχώς ανανεώνεται και µεγαλώνει. Το 2000 αναλαµβάνει τα ηνία της ο Γιάννης Βλαχάκης.

Το 1994, πρώτη η εταιρεία Βλαχάκη καινοτοµεί παράγοντας τα αυγά «του αχυρώνα» από κότες που ζουν σε αχυρώνες και όχι σε κλωβούς. Το 2000 παράγουν τα πρώτα ελληνικά πιστοποιηµένα βιολογικά αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, ενώ στον σταβλισµένο χώρο τους αναλογούν 4 τ.µ. σε κάθε κότα. Η τροφή τους αποτελείται, εκτός από χόρτα, κατά 65% από πιστοποιηµένα δηµητριακά (σιτάρι και καλαµπόκι), βιολογική σόγια και ένα πολύ µικρό ποσοστό µαρµαρόσκονης, που είναι πηγή ασβεστίου. Με ευαισθησία απέναντι στα ζώα, µειώνουν σταδιακά (σε διάστηµα πενταετίας και µε υψηλό κόστος – χώροι και εργατικά) τους κλωβούς. Λιγότερο από το 10% των πουλερικών της εταιρείας βρίσκεται σε κλωβούς και µέχρι το τέλος του 2012 όλες οι κότες θα ζουν σε αχυρώνες. Η εταιρεία έχει επιπλέον επενδύσει στο υπερσύγχρονο, πλήρως αυτοµατοποιηµένο, εργοστάσιο έξω από τη Θήβα, όπου όλα τα προϊόντα της υπόκεινται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

  • Τα αυγά Βλαχάκη θα τα βρούµε στα περισσότερα σούπερ µάρκετ και σε επιλεγµένα παντοπωλεία.

Αυγά Βλαχάκη, τηλ.: 210- 67.76.984 , ιστοσελίδα www.eggs.gr


Ο Βασίλης Ζαφείρης, σύμβουλος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, βραβεύει τον Γιάννη Βλαχάκη, πρόεδρο της εταιρείας «Αυγά Βλαχάκη».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT