ΒΡΑΒΕΙΑ 2011

Τα Μυλέλια

Τα πρώτα ελληνικά ζυµαρικά µε γεύσεις

22.06.2011| Updated: 25.06.2021
Τα Μυλέλια

Με φαντασία και δηµιουργικότητα, η Χριστίνα Παντελεηµονίτη είναι από τους πρώτους που ξεκίνησαν τις «µικρές επιχειρήσεις» µε επώνυµο ελληνικό προϊόν. Είναι από τους σκαπανείς του χώρου και η συµβολή της είναι σηµαντική.

Η Χριστίνα Παντελεηµονίτη είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκαν µε την παραγωγή επώνυµων ποιοτικών προϊόντων σε βιοτεχνική βάση, αλλά είναι η πρώτη που µας έµαθε να τρώµε µακαρόνια µε διαφορετικές γεύσεις. Η ιστορία άρχισε όταν ταξίδευε µε τον σύζυγό της ανά την Ελλάδα και, για να µη µένει άπραγη όσο εκείνος εργαζόταν, µιλούσε µε τις γυναίκες στα χωριά και συνέλεγε συνταγές. Σαν παιχνίδι µε τα παιδιά της, δοκίµαζαν αυτές τις συνταγές, φτιάχνοντας σπιτικά ζυµαρικά µε πιπεριές, µε σαφράν, µε µυρωδικά. Έπειτα κάποιος τα γεύτηκε, ενθουσιάστηκε και ζήτησε να τα πουλάει στο κατάστηµά του. Εκεί ξεκινά η πορεία των Μυλελιών.

Ζυµαρικά, σάλτσες, γλυκά του κουταλιού φτιάχνονται σήµερα στο επαγγελµατικό πλέον εργαστήριο υπό τη συνεχή και άγρυπνη επίβλεψη της Χριστίνας. Η γκάµα ολοένα και εµπλουτίζεται και ανανεώνεται. Η δουλειά της πάει καλά, οι καταναλωτές επιβραβεύουν τις προσπάθειές της. Και εκείνη θέλει να «επιστρέψει» ένα κοµµάτι της εύνοιας αυτής στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στα παιδιά. Με τη βοήθεια του συζύγου της, αναπαλαιώνουν δύο παλιούς πετρόµυλους στον Ιππειο Λέσβου και στην Ακράτα της Πελοποννήσου. Οι µύλοι λειτουργούν κανονικά, αλέθουν µάλιστα ένα τµήµα του αλευριού που χρησιµοποιούν τα Μυλέλια. Αλλά κυρίως λειτουργούν ως πόλος έλξης για τα σχολεία και τα παιδιά της περιοχής, που επισκέπτονται τους χώρους µαθαίνοντας να αγαπούν τον τόπο και την παράδοσή τους.

Κατά την παραλαβή του βραβείου η κ. Παντελεημονίτη είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίες οι μικρές αγροτουριστικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις που, όπως εμείς εδώ και 19 χρόνια, πορεύονται με γνώμονα τη σοφία του παρελθόντος, την ποιότητα, τη συνέπεια και το πάθος».

Το βραβείο παρέδωσε στη Χριστίνα Παντελεημονίτη ο Μηνάς Μαυρικάκης, διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Τα προϊόντα των «Μυλελιών» θα τα βρούµε σε επιλεγµένα παντοπωλεία και ντελικατέσεν, στα τρία σούπερ µάρκετ Θανόπουλος, στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία, και στην Αγροτική Γωνιά, Σόλωνος 30, τηλ.: 210-36.46.101. Επίσης µπορούµε να τα παραγγείλουµε στο e-shop της εταιρείας.
Λεωφ. Μαραθώνος 29, Αγιος Στέφανος, τηλ.: 210-62.16.919, Ιστοσελίδα: www.mylelia.gr

Βραβεία 2012

Βραβεία 2010

Βραβεία 2009

Βραβεία 2008

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών