ΒΡΑΒΕΙΑ 2012

Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής

Το μαγαζί των 200 Ελλήνων παραγωγών και των 2.000 προϊόντων επιμένει σε μια «δύσκολη» γειτονιά του κέντρου.

03.09.2012| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής

Το μαγαζί των 200 Ελλήνων παραγωγών και των 2.000 προϊόντων επιμένει σε μια «δύσκολη» γειτονιά του κέντρου.

Το Παντοπωλείον της Μεσογειακής ∆ιατροφής άνοιξε το Μάιο του 2005. Η ιδέα ανήκει στον Γιάννη Μπαρµπαλιά, η οποία όµως, όπως ο ίδιος λέει, καρποφόρησε µέσα από τη συνάντησή του µε τη Μαριάνα Κοµιτοπούλου. Το παντοπωλείο έγινε στην πορεία σηµείο αναφοράς για τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα µικρών κυρίως παραγωγών. Απασχολεί οκτώ άτοµα, ενώ ο ετήσιος κύκλος εργασιών τους είναι γύρω στις 700.000 ευρώ.


Στα ράφια του υπάρχουν 2.000 κωδικοί ελληνικών προϊόντων και εκπροσωπούνται 200 παραγωγοί. Και δεν είναι µόνο ένα από τα πλουσιότερα παντοπωλεία από πλευράς ποικιλίας• είναι αυτό στο οποίο θα ανακαλύψουµε ό,τι νέο κυκλοφορεί. Γιατί το παντοπωλείο υποστηρίζει τους παραγωγούς, δίνει βήµα σε κάθε προϊόν που αξίζει και δεν ιδιοποιείται τη δουλειά τους, βάζοντας τη δική του ετικέτα στα προϊόντα τους. Τους βοηθά, επίσης, αναλαµβάνοντας στην ουσία το µάρκετινγκ των προϊόντων όχι µόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Στο παντοπωλείο δεν θα βρούµε ξένες ετικέτες. «Και αυτό γιατί συνειδητοποιήσαµε ότι ο κόσµος δεν ξέρει ακόµα τα καλά ελληνικά προϊόντα. Ας µάθουµε αυτά και µετά περνάµε και στα υπόλοιπα. Παράλληλα, µε την προώθηση των παραγωγών, ένας δεύτερος στόχος µας, πολύ σηµαντικός, είναι η εκπαίδευση του καταναλωτή», λέει η Μαριάνα Κοµιτοπούλου, ψυχή του παντοπωλείου.

Σοφοκλέους 1, Αθήνα, τηλ. 210-32.34.612.


Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης βραβεύει τη Μαριάννα Κομιτοπούλου και τον Γιάννη Μπαρμπαλιά του «Παντοπωλείου της Μεσογειακής Διατροφής».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών