ΒΡΑΒΕΙΑ

Με όραμα για το ελαιόλαδο

Η Olive Vision είναι από εκείνες τις νέες αλλά αλματωδώς αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις επώνυμου ελαιολάδου. Με εξαγωγικό προσανατολισμό και πολλά βραβεία ήδη στο ενεργητικό της.

17.06.2014
Φωτογραφία: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ

Η Olive Vision είναι από εκείνες τις νέες αλλά αλματωδώς αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις επώνυμου ελαιολάδου. Με εξαγωγικό προσανατολισμό και πολλά βραβεία ήδη στο ενεργητικό της.

Μόλις τέσσερα χρόνια ζωής έχει στο ενεργητικό της η Olive Vision, αλλά ήδη εξάγει το 75% της παραγωγής της σε 16 χώρες και έχει κατακτήσει μόνο μέσα στο 2013 έξι διεθνή βραβεία σε σημαντικούς διαγωνισμούς. Μικρή, αλλά αναπτυσσόμενη οικογενειακή επιχείρηση, από αυτές όμως που συμβάλλουν στην καλή φήμη που κατακτά το ελληνικό ελαιόλαδο στο εξωτερικό.

Δημιουργοί της ο Κώστας Μπαλάφας, πρώην μάρκετινγκ μάνατζερ μεγάλων εταιρειών, και ο γαμπρός του Γιώργος Δημαράκης, γευσιγνώστης λαδιού. Νέοι και δυναμικοί, έμαθαν τα μυστικά της ελαιοπαραγωγής από τον πατέρα του Γιώργου, αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Μελέτησαν και ταξίδεψαν στο εξωτερικό για να μάθουν πώς δουλεύουν οι ανταγωνιστές τους. «Θέλουμε το λάδι μας να είναι η Μερσεντές των ελληνικών λαδιών και το ελληνικό λάδι η Ρολς Ρόις των ελαιολάδων παγκοσμίως». Παραστατικότατη περιγραφή από τον Κώστα Μπαλάφα.

Παράγουν τρεις τύπους ελαιολάδου από ελιές Κορωνέικες και Μανάκι που βρίσκονται στα δικά τους κτήματα στην Επίδαυρο: το Moria Elaia, το Μoria Elaia μονοποικιλιακό, αυτό που επέλεξαν οι σεφ του «Γαστρονόμου», και το Band of chefs.

Τα προϊόντα της εταιρείας τα βρίσκουμε σε ντελικατέσεν, εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία.
Μορία Ελαία, τηλ. γραφείων Αµαρουσίου, 211-70.02.719.


Το βραβείο απένειμε ο καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπης Μαγιάτης.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών