ΒΡΑΒΕΙΑ

Φάρμα Προδρομίτη

Πεντανόστιμο βιολογικό κρέας

04.06.2015
Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη

Μια κάθετη μονάδα εκτροφής βιολογικών μοσχαριών και χοιρινών, όπου ακολουθούνται με σεβασμό όλοι οι κανόνες για την ευζωία των ζώων.

Στη Βόνιτσα, στα Ακαρνανικά βουνά, βρίσκεται η πρότυπη βιολογική φάρμα του Νίκου Προδρομίτη. Κάθετη παραγωγή, καθώς καλλιεργεί ο ίδιος το 100% των ελάχιστων ζωοτροφών που καταναλώνουν τα ζώα του, τα οποία τον περισσότερο καιρό βόσκουν ελεύθερα στους γειτονικούς λόφους. Και η γνωστή ρήση «είμαστε ό,τι τρώμε» ισχύει για ανθρώπους και ζωντανά. Με άγρια χόρτα και μυρωδικά μεγαλώνουν τα ζώα του Νίκου Προδρομίτη, γι’ αυτό και το κρέας τους είναι τόσο νόστιμο.


Με σεβασμό στη ζωντανή πρώτη ύλη του, ο Νίκος Προδρομίτης έχει επιλέξει ένα γειτονικό βιολογικό σφαγείο, έτσι ώστε τα ζώα να μη στρεσάρονται και να μην υποφέρουν ούτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ούτε κατά τη σφαγή, καθώς κοιμίζονται όπως απαιτούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. Ακολουθεί η τυποποίηση σε βάκουουμ και η διανομή σε 60 και πλέον σημεία πώλησης, στην Αθήνα κυρίως. Το αποτέλεσμα: ένα κρέας ιδιαίτερα εύγευστο, υγιεινό, που διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

Το βραβείο απένειμε ο κ. Λευτέρης Γεωργιάδης, ιδιοκτήτης του «Κρεοτεχνείου Γεργιάδης».
Που βρίσκουμε το κρέας
Ενδεικτικά:
Αθήνα: 4 Εποχές, Green Life, Ecoshop, Mondo, BioartMarket, Ηλίανθος, Μελισσάνθη.
Θεσσαλονίκη: Μάνα Γη. Tηλ. παραγωγού: 26430 23 665.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών