ΒΡΑΒΕΙΑ

1.000 τ.μ. νοστιμιές

Πρωτοπορεί και πάλι η Θεσσαλονίκη ως προς το φαγητό.

24.06.2016
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Πρωτοπορεί και πάλι η Θεσσαλονίκη ως προς το φαγητό. Το καινούργιο μεζεδοπαντοπωλείο Agora στην Παύλου Μελά, που όμοιό του δεν υπάρχει άλλο στην Ελλάδα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το περίφημο Eataly στο Μιλάνο.

Οι «δράστες» γνωστοί. Θωμάς και Γιώργος Δούζης, οι δημιουργοί του «Εργον». Τους πρωτοσυνάντησα πριν από 3-4 χρόνια και είχα μπροστά μου, τότε, δύο παιδιά. Τους είδα φέτος τον Οκτώβριο και είδα δύο ώριμους επιχειρηματίες. Κι ας είναι μόνο 33 και 29 ετών, αντίστοιχα. To νέο τους κατάστημα, η Agora: χίλια τετραγωνικά μέτρα, μια επένδυση μισού εκατ. ευρώ, με εκλεκτά τυποποιημένα προϊόντα της εταιρείας «Εργον» και άλλων καλών παραγωγών. Από κρασιά μέχρι ψωμί, περνώντας απ’ όλη την γκάμα ενός μερακλίδικου παντοπωλείου. Επιπλέον, κρεοπωλείο με φρέσκα κρέατα, ιχθυοπωλείο με φρέσκα ψάρια, που όχι μόνο σας τα καθαρίζουν, αλλά και σας τα ψήνουν για το σπίτι. Και ανάμεσα σε όλ’ αυτά, τραπέζια και πάγκοι φαγητού. Στο νέο μενού, για όλα τα προϊόντα σημαίνεται ο τόπος παραγωγής. Πιάτα ημέρας από τα φρέσκα που φτάνουν στο μαγαζί. Κατά τα άλλα, ελληνική και μόνο κουζίνα, με κλασικά πιάτα και μεζέδες, όλα καλομαγειρεμένα και πεντανόστιμα. Και το καλύτερο: την ίδια κουζίνα που προτείνουν στους επισκέπτες επτά τουριστικών πόλεων της Ελλάδας την «εξάγουν» σε δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες) και στο Μαϊάμι στις ΗΠΑ.

Αgora: Παύλου Μελά 42, Τ/2310-288.008

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών