ΒΡΑΒΕΙΑ 2015

Wines of Athens

Οι... 5 σωματοφύλακες του αττικού αμπελώνα

04.06.2015| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ
Wines of Athens

Πέντε οινοποιοί που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή και καλλιεργούν την ίδια ποικιλία αποφασίζουν σε μια δύσκολη και ανταγωνιστική εποχή να συνεργαστούν. Τους ενώνει το κοινό πάθος γι’ αυτή την ποικιλία, το Σαββατιανό, και για έναν ιστορικό αμπελώνα, τον αττικό. Ετσι γεννήθηκαν τα «Wines of Athens», οι «Δρόμοι του κρασιού της Αθήνας».

Αποφασισμένοι να αλλάξουν την αντίληψή μας για το Σαββατιανό, το κρασί από το οποίο παράγεται η ρετσίνα, δούλεψαν σκληρά, επένδυσαν και δημιούργησαν κρασιά υψηλής ποιότητας. Η φράση «Κρασί από τα Μεσόγεια» υπήρχε κάποτε στην ταμπέλα κάθε αθηναϊκής ταβέρνας και σήμαινε το καλό κρασί. Η ίδια φράση, με τον καιρό, την αύξηση του πληθυσμού της πόλης και τη μαζική παραγωγή, έφθασε να σημαίνει «το κακό, χύμα κρασί».

Η Αννα Κοκοτού, η Αναστασία Φράγκου, ο Βασίλης Παπαγιαννάκος, ο Βασίλης Μάρκου, ο Σταμάτης Μυλωνάς ένωσαν τις δυνάμεις τους με ένα κοινό όραμα: την αναγνώριση του Σαββατιανού και των δυνατοτήτων του, την ανάδειξη του αμπελώνα της Αττικής και την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. Στοχεύουν επίσης στην προώθηση του οινοτουρισμού, αφού τα οινοποιεία και οι αμπελώνες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και περιστοιχίζονται από εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους.


Το βραβείο απένειμε η Διευθύντρια του περιοδικού Οινοχόος, κ.Μερόπη Παπαδοπούλου.

Που τα βρίσκουμε
Βρίσκουμε τα κρασιά σε πολλές επιλεγμένες κάβες. Τηλ. ομάδας παραγωγής: 22940 32 508.

Βραβεία 2016

Βραβεία 2014

Βραβεία 2013

Βραβεία 2012

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT