ΒΡΑΒΕΙΑ

Αχελώος

Εκλεκτό ελληνικό ρύζι και όσπρια

04.06.2015
Φωτογραφία: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ

Στο Αγρίνιο, στο Δέλτα του Αχελώου, καλλιεργείται με προσοχή και φροντίδα ένα από τα ωραιότερα ελληνικά ρύζια, της εταιρείας «Αχελώος». Η ίδια εταιρεία παράγει και όσπρια σε συνεργασία με Ελληνες παραγωγούς.

Ο Γιάννης Πανουκλιάς, από μικρός μέσα στους ορυζώνες και τους ρυζόμυλους, είναι μια ζωντανή εγκυκλοπαίδεια όσον αφορά το ρύζι. Γνωρίζει τα πάντα για την καλλιέργεια, τα είδη, τους ρυζόμυλους. Σπούδασε στην Αγγλία Οικονομικά γιατί ποτέ δεν του πέρασε από το μυαλό ότι θα κάνει κάτι άλλο από το να συνεχίσει την πατρική επιχείρηση. Ξεκίνησε από τα «χαμηλά», γύρισε την αγορά με το βαλιτσάκι του και τα δείγματά του, ώσπου ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος και της έδωσε νέα ώθηση. Στράφηκε αποκλειστικά στα ελληνικά προϊόντα, ενέταξε τα όσπρια, ακολούθησε το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και συνεργάστηκε με ντόπιους παραγωγούς. Τους βοήθησε να καταλάβουν τη σημασία της σωστής καλλιέργειας για την ποιότητα του ρυζιού και των οσπρίων.


Το νέο πρόσωπο της εταιρείας εκφράστηκε και μέσα από τις ωραίες χάρτινες συσκευασίες για να «αναπνέει», όπως λέει, το προϊόν. Οι σεφ του περιοδικού σε τυφλή δοκιμή που αφορούσε μαγειρική πιλαφιών ξεχώρισαν το ρύζι του «Αχελώου». «Το ρύζι μας είναι καλύτερο από το ιταλικό», λέει ο Γιάννης Πανουκλιάς, «γιατί το νερό μας είναι υφάλμυρο και αυτό το νοστιμίζει πολύ». Δεν ξέρω αν το επιχείρημα είναι ισχυρό, ξέρω ότι το πιστεύει και το υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.

Το βραβείο απένειμε ο κ. Παναγιώτης Ροτζιώκος, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ACTION 24.
Πού τα βρίσκεται
Ενδεικτικά: Παντοπωλείον της Μεσογ. Διατροφής, Αφοί Βασιλόπουλοι, Degustation και στην ιστοσελίδα www.yolenis.com. Τηλ. παραγωγού: 24450 31 484.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών