ΒΡΑΒΕΙΑ 2017

Βραβείο Παραγωγής Ελαιολάδου

Στην εταιρεία «Κύκλωπας» που μετά από εργαστηριακά τεστ και την τυφλή γευσιγνωσία ελαιολάδου, που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του εργαστηρίου γευσιγνωσίας ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας, αναδείχθηκε νικητής με το σπαθί της.

15.09.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Βραβείο Παραγωγής Ελαιολάδου

Στην εταιρεία «Κύκλωπας» που μετά από εργαστηριακά τεστ και την τυφλή γευσιγνωσία ελαιολάδου, που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του εργαστηρίου γευσιγνωσίας ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας, αναδείχθηκε νικητής με το σπαθί της.

53+1 βραβεία διεθνώς

«Η πρώτη επαφή μου με το ελαιόλαδο ήταν το 1966, όταν ο πατέρας μου μού έδωσε 350 ελαιόδεντρα τα οποία άρχισα να καλλιεργώ. Σήμερα η οικογένεια Κελίδη καλλιεργεί περίπου 12.000 ελαιόδεντρα». Και όχι μόνο καλλιεργεί, αλλά και φτιάχνει το ελαιόλαδο Κύκλωπας η οικογένεια Κελίδη, το οποίο έχει σαρώσει δεκάδες διεθνή βραβεία. Ο Αργύρης και η Νίκη Κελίδη ανέλαβαν τα οικογενειακά κτήματα το 1982 και έφτιαξαν το ιδιόκτητο ελαιοτριβείο τους. Με προσοχή στη λεπτομέρεια, με έρευνα, γνώση και μεράκι κατόρθωσαν να φτιάξουν ένα ελαιόλαδο που θριαμβεύει τόσο στους εργαστηριακούς όσο και στους γευσιγνωστικούς ελέγχους. Οι ελιές είναι της τοπικής ποικιλίας Μάκρης – ο ελαιώνας της περιοχής από τους αρχαιότερους της Μεσογείου. Δονούν τα ελαιόδεντρα με αυτοκινούμενο δονητικό μηχάνημα, μεταφέρουν τις ελιές με τελάρα, ώστε να αερίζονται, ελαιοποιούν τον καρπό την ίδια μέρα που τον συλλέγουν και τον επεξεργάζονται σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα είναι ένα λάδι ελαφρύ, αλλά με γεμάτη γεύση και πολύπλοκα αρώματα. Το εκλεκτό ελαιόλαδό τους είναι μικρής παραγωγής, από την οποία το 30% εξάγεται.

Στον «Γαστρονόμο» διοργανώσαμε τυφλή γευσιγνωσία ελαιολάδου σε συνεργασία με το πιστοποιημένο Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου και με τη βοήθεια έμπειρων γευσιγνωστών. Πάνω από 10 ελληνικά αξιόλογα ελαιόλαδα τέθηκαν στην κρίση της επιτροπής. Το ελαιόλαδο Κύκλωπας ξεχώρισε για τα αρώματά του, τη γεύση του, αλλά και τη χαμηλή οξύτητα και τα εργαστηριακά αποδεδειγμένα οφέλη του. Και όλα αυτά χωρίς να είναι ιδιαίτερα πικρό. Ένα ελαιόλαδο εκλεκτό, από μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία σε μια ακριτική περιοχή της χώρας ανέδειξε την τοπική ποικιλία και εργάζεται με ζήλο για την ποιότητα του προϊόντος που παράγει.

Διεύθυνση:11o χλμ. Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, Τ/25510-71.271. Το ελαιόλαδο Κύκλωπας το βρίσκουμε σε καταστήματα στον Έβρο και σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Βραβεία 2018

Βραβεία 2016

Βραβεία 2015

Βραβεία 2014

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών