ΒΡΑΒΕΙΑ 2019

Γεύσεις από Μύκονο στο Μέγαρο Καρατζά

Σύσσωμο το «γαλατικό χωριό» του νησιού, η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, μας κέρασε περήφανα αυθεντικές τοπικές γεύσεις.

07.01.2020| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος, Άγγελος Γιωτόπουλος, Βαγγέλης Ζαβός
Γεύσεις από Μύκονο στο Μέγαρο Καρατζά

Σύσσωμο το «γαλατικό χωριό» του νησιού, η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, μας κέρασε περήφανα αυθεντικές τοπικές γεύσεις.

Η αναμονή της απονομής των φετινών Βραβείων Ποιότητας «Γαστρονόμου» συνοδεύτηκε από γεύσεις Μυκόνου, την επιμέλεια των οποίων είχε η Λέσχη Γαστρονομίας του νησιού. Σύμφωνα με τους ίδιους, η Λέσχη «είναι επιθυμία και σκέψη πολλών φίλων ιδιωτών ή/και επαγγελματιών, σεφ, εστιατόρων, παραγωγών». Στα χρόνια που τους παρακολουθούμε έχουν κερδίσει τον θαυμασμό μας, γιατί δεν επαναπαύονται ούτε αρκούνται στις ευκολίες της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου τους. Κανονίζουν δράσεις και αφιερώματα με θεματικές εκδηλώσεις, όπως αυτή που διοργάνωσαν πριν από μερικά χρόνια για την κοπανιστή και φέτος για την τυροβολιά.

Δεν επιτρέπουν να αλλοτριωθεί η πολιτιστική τους κληρονομιά, και το βροντοφωνάζουν ολοχρονίς, διοργανώνοντας γαστρονομικές συναντήσεις, ανοιχτές σε όλους, χωρίς αντίτιμο. Ένα αληθινό «γαλατικό χωριό», που αντιστέκεται σθεναρά στις Σειρήνες και βάζει πλάτες στην ανάδειξη της αυθεντικότητας της Μυκόνου, με οικουμενική ματιά και γαστρονομικό ενδιαφέρον 360 μοιρών.

Στα Βραβεία ήρθαν με χαρά και όλο καμάρι μάς έδειξαν τα προϊόντα του τόπου τους, τις παραδοσιακές συνταγές και πώς τις εξελίσσουν με σεβασμό. Το κρεοπωλείο Σταυρακόπουλος, η ζυθοποιία Mikonu, τα δύο τυροκομεία του νησιού, το τυροκομείο της οικογένειας Κουκά και το Mykonos Farmers έβαλαν την πρώτη ύλη και οι Ειρήνη Ζουγανέλη, Παναγιώτης Μενάρδος (Εστιατόριο M-eating), Μαργαρίτα Τσακιρίδη (ζαχαροπλαστείο Casa Dolce), Ειρήνη Σαρρή-Χανιώτη, Κατερίνα Χανιώτη και Δημήτρης Ρουσουνέλος ανέλαβαν τα μαγειρέματα και τα σερβιρίσματα.

Μας τράταραν τσιμπητά κρεμμυδοπιτάκια με τυροβολιά και λαρδί, δημιουργικά ταρτάκια με μους τυροβολιάς και σκόνη λούζας, μόστρα με κοπανιστή και ντομάτα, και από ένα πλατό με θαλασσινή νοστιμιά τσιμπολογήσαμε νιαρή, ξινότυρο, βραστό και την περίφημη μυκονιάτικη λούζα. Περάσαμε στον χώρο της απονομής, έχοντας στο στόμα τη γεύση της παραδοσιακής μελόπιτας, που μας τη σέρβιραν σε μπουκιές μέσα σε μικρά ταρτάκια.

Βραβεία 2020

Βραβεία 2018

Βραβεία 2017

Βραβεία 2016

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT