ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ένας μεταμοντέρνος καφενές

Έτσι οραματίστηκε ο δημιουργικός Αλέξανδρος Τσιοτίνης τον σύγχρονο καφενέ. Μέσα στο χαοτικό καλοκαίρι του 2020, η ομάδα των Clumsies και o σεφ-restaurater του CTC αποδεικνύονται …

23.09.2020| Updated: 15.02.2024
Ένας μεταμοντέρνος καφενές

Έτσι οραματίστηκε ο δημιουργικός Αλέξανδρος Τσιοτίνης τον σύγχρονο καφενέ. Μέσα στο χαοτικό καλοκαίρι του 2020, η ομάδα των Clumsies και o σεφ-restaurater του CTC αποδεικνύονται ξανά δημιουργικοί και κάνουν μια ανατρεπτική σύμπραξη στον χώρο του μοντέρνου καφενείου Senios.

Με έναν τεράστιο δίσκο-παραμάνα (α λα παλαιά), εμφανίζεται ο ίδιος ο σεφ για να παρουσιάσει τα κρύα ορεκτικά. Αν και είναι πιστό στο περιεχόμενο ενός κλασικού καταλόγου καφενέ-μεζεδοπωλείου, η προσέγγιση του σεφ έχει σκοπό να μας σκανδαλίσει. Πώς αλλιώς να εξηγήσω την έμπνευσή του να σερβίρει τζατζίκι με καπνιστό γιαούρτι και πουρέ από ψητό σκόρδο, μαρινάτη σαρδέλα σε οινολάσπες από Vinsanto, βινεγκρέτ αμπελόφυλλο και νουντλς, αλλά και μια αθηναϊκή με ταρτάρ από μυλοκόπι, μαγιονέζα ντομάτας και δάκρυα μαστίχας…

Σε αυτό το μοτίβο κινείται όλο το μενού, καθώς και τα ζεστά ορεκτικά, τα τρία τυλιχτά (!) του καταλόγου – βλ. με κουνέλι στιφάδο, με μοσχαράκι κοκκινιστό και με soft shell crab– και τα επιδόρπια. Σημείο αναφοράς οι λουκουμάδες μπακαλιάρου μέσα σε αφράτο κουρκούτι μπίρας με σούπα από αμύγδαλο και σάλτσα XO (σάλτσα με αποξηραμένα θαλασσινά, που συνηθίζεται στο Χονγκ Κονγκ) με παστουρμά. Καλοφτιαγμένα τα αραντσίνι – σαν γεμιστά πολίτικα με αγριοκύμινο– , αλλά χρειάζονται μια ιδέα παραπάνω σπιρτάδα.

Τα επιδόρπια είναι ατού του καταλόγου. Απόλαυσα τους λουκουμάδες μυζήθρας με κρέμα πάσιον φρουτ και κρέμα καρύδας και ακόμα περισσότερο το ρυζόγαλο με τραγανό φύλλο και παγωτό κανέλα. Το ΣΙ ΤΙ ΣΗ φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέα τάση στον χώρο της εστίασης. Ο χρόνος θα δείξει.

Υπολογίστε 15-25 €/άτομο χωρίς τα ποτά. Ν. Μ. Καλαμιώτου 15, Αθήνα, Τ/210-33.18.778, Τρίτη-Πέμπτη από 17.00 και Παρασκευή-Δευτέρα από 10.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών