ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Cinco

Ισπανικό ταπεραμέντο με προϊόντα της Ιβηρικής και μοντέρνος σχεδιασμός στην καινούργια taperia της Σκουφά.

14.12.2012| Updated: 15.02.2024
Cinco

Ισπανικό ταπεραμέντο με προϊόντα της Ιβηρικής και μοντέρνος σχεδιασμός στην καινούργια taperia της Σκουφά.

Η θέση: Στην οδό Σκουφά, μεταξύ Σίνας και Ομήρου.

Η ατμόσφαιρα: Ιδιοκτήτες μια πεντάδα φίλων – εξ ου και Cinco, που στα ισπανικά σημαίνει «πέντε». Ο χώρος μοδάτος, αλλά χωρίς εξαλλοσύνες, ευχάριστος, σχεδιασμένος να φαίνεται όμορφος τόσο με το φως της ημέρας όσο και το βράδυ, οπότε οι ρυθμοί ανεβαίνουν, η μουσική «φωνάζει» και το φαγητό και το αλκοόλ διεκδικούν ισόποσα το ενδιαφέρον των θαμώνων. Μια μεγάλη μπάρα χωρίζει το μετερίζι των μπάρμεν από τα χαμηλά και τα ψηλά τραπέζια της σάλας. Στα δεύτερα κάθεσαι σαν σε μπαρ, λίγο στα όρθια, λίγο για καφέ ή ποτό και λιγότερο για τσιμπολόγημα. Εξαρτάται, βέβαια, από τη διάθεση ή την ώρα προσέλευσης. Η μπάρα συνεχίζει και προς το βάθος και στρίβει στα δεξιά.

Το φαγητό: Μια χούφτα νέοι μάγειρες ετοιμάζουν το μίνι μενού που έχει σχεδιάσει ο σεφ Δόξης Μπεκρής: τάπας, μεζέδες επί το ελληνικότερον, αλλά τάπας στην πραγματικότητα, αφού τιμώνται συνταγές και προϊόντα ιβηρικά. Αν βιάζεστε, μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί, συνοδεία μιας καλής ποικιλίας τυριών ή αλλαντικών. Αν θέλετε κατιτίς περισσότερο, θαυμάσιες είναι οι καλοτηγανισμένες πατάτες «μπράβας» (χοντροκομμένες) με καπνιστή πάπρικα, αγιολί (σκορδάτη μαγιονέζα) και νιφάδες από καυτερές πιπεριές, αλλά και τα άγρια μανιτάρια, που σοτάρονται μαζί με καρέ γλυκιάς κολοκύθας και γαρνίρονται με ματσένγκο (σ.σ.: γραβιεροειδές από πρόβειο γάλα, που φτιάχνεται στην περιοχή Λα Μάντσα). Στο Cinco δίνεται υπερβάλλουσα σημασία στην εμφάνιση του πιάτου, ευτυχώς όμως είναι και οι γεύσεις καλοδουλεμένες.

Ο λογαριασμός: Περίπου 30 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Λίγα Ισπανικά, λίγα Χιλιανά και Αργεντίνικα, κάποια ελληνικά, μερικά από τη Νέα Ζηλανδία, σίγουρα θα βρείτε κάποιο αγαπημένο σας κρασί στη λίστα του. Ακόμη μπορείτε να συνοδέψετε τα τάπας της επιλογής σας με πολύ ενδιαφέρουσες μπύρες του κόσμου.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 το πρωί για καφέ, εκτός Κυριακής που ανοίγουν στις 12.00. Η κουζίνα τις καθημερινές λειτουργεί από τη 13.00 έως τις 17.30 και ξανά από τις 20.00. Την Κυριακή σερβίρουν συνεχόμενα από τις 16.00. Οι μαγειρικές σταματούν μετά τις 00.30. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να παρκάρετε στους γύρω δρόμους, αλλά μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας κοντά στην πλατεία Κολωνακίου και να περπατήσετε.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών