ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεμπάπ γαλοπούλας με ψητά ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιούΚεμπάπ γαλοπούλας με ψητά ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιού
15' προετοιμασία
8' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 53'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη γιαουρτοσάλτσα

Διαδικασία

  1. Για την συνταγή κεμπάπ κοτόπουλου σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσάλτσα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  3. Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
  5. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 8 μακρόστενα κεμπάπ γύρω από μεταλλικές ή από μπαμπού σούβλες.

Ψήσιμο σε ψησταριά

  1. Λαδώνουμε τα κεμπάπ και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τα κεμπάπ σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα.
  2. Χρειάστηκαν 4 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
  3. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα.

Ψήσιμο στον φούρνο

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη δυνατότερη θερμοκρασία.
  2. Λαδώνουµε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε τα κεµπάπ.
  3. Ψήνουµε στην ψηλότερη σκάλα στο φούρνο για περίπου 8 - 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά περίπου κάθε 3 λεπτά, µέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών