20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Zυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη) με το χέρι ή στο μίξερ με το φτερό, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο ζυμάρι.
  2. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει.
  3. Έπειτα το βγάζουμε, το ζυμώνουμε ελαφρώς να μαλακώσει και πλάθουμε μπαστούνια διαμέτρου 3-4 εκ. Τα ρολάρουμε σε μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά, και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
  4. Τοποθετούμε τα φετάκια πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 15 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν τα σαμπλέ σοκολάτας και τα διατηρούμε σε σκεπασμένο σκεύος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών