ΠΡΟΪOΝΤΑ

Τα αγαπημένα μας κρουασάν στην Αθήνα

Δεν χρειάζεται πια να πάμε στο Παρίσι για να φάμε τα λαχταριστά, βουτυρένια «μισοφέγγαρα».

14.03.2022
Τα αγαπημένα μας κρουασάν στην Αθήνα

Πριν λίγα χρόνια τα ψάχναμε με το φανάρι. Ελάχιστοι, αξιέπαινοι φούρνοι έμπαιναν στον κόπο να τα φτιάξουν μόνοι τους από την αρχή, απορρίπτοντας τα μαζικά προψημένα σφολιατοειδή. Και μετά έγινε το μπαμ. Σήκωσαν κι άλλοι τα μανίκια και με καλά βούτυρα, αφοσίωση και μπόλικη υπομονή άρχισαν να ψήνουν μυρωδάτα κρουασάν για τους Αθηναίους. Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μας στάσεις για τα αγαπημένα μας ζυμαρένια «μισοφέγγαρα».

Queen Bee

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Bee (@queenbee.athens)

Αν το κόψετε στη μέση, θα δείτε τις δεκάδες επάλληλες κυψέλες της ζύμης, αποτέλεσμα εξαιρετικής φυλλοποίησης μιας σωστής σφολιάτας. Μοναδικά κρουστό, με πτυχώσεις. Μας αρέσει πολύ το σκέτο, αλλά και το γεμιστό με μάρτζιπαν, σοκολάτα και ζαχαρένια κρούστα. Ν.Δ.

Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, Τ/210-72.09.933

 

Kora

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Με ζυμάρια πραγματικής, υπομονετικής ωρίμανσης που διαρκεί 72 ώρες φτιάχνουν τα πιο ήπια σε βούτυρο, «ψωμένια» και τρυφερά κρουασάν τους στη Kora. Λατρεύουμε το με πικρή σοκολάτα Valrhona και gianduja μαζί, σε ιδανική ισορροπία. Γ.Π.

Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855

Paul

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAUL Greece (@paul_greece)

Λεπτότατη, τραγανιστή κρούστα καλοφτιαγμένης σφολιάτας, με χαρακτηριστική ευωδιά βουτύρου. Δεν είναι τυχαία παγκόσμιο success story. Τρυφερή ψίχα χωρίς μακρουλές ίνες, με χρώμα φωτεινό υποκίτρινο. Β.Κ.

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, Τ/210- 36.36.962. Κύπρου 70, Γλυφάδα / Λεβίδου 4, Κηφισιά / Ανδρέα Παπανδρέου 13, Χαλάνδρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣHoly Llama: Στο πρώτο vegan bakery της πόλης για κρουασάνHoly Llama: Στο πρώτο vegan bakery της πόλης για κρουασάν

Overoll

Τρεις μέρες περνάνε από το πρώτο λεπτό της δημιουργίας τους μέχρι και το ψήσιμο. Τα τραγανά απ’ έξω, μαλακά και βουτυρένια στο εσωτερικό, κρουασάν του εξειδικευμένου εργαστηρίου τα ευχαριστιόμαστε στην κλασική τους εκδοχή. Παρόλα αυτά αν είστε της ποικιλίας η croissanterie έχει δεκάδες αλμυρά, γλυκά ακόμα και χρωματιστά κρουασάν για να πειραματιστείτε. Γ.Π.

Πραξιτέλους 27, Αθήνα, Τ/ 211-41.98.151

Τάκης

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Takis Bakery (@fournostakis)

Χωρίς έντονο άρωμα βουτύρου, πιο ανάλαφρα στη γεύση, τα φτιάχνουν κάθε πρωί και εξαφανίζονται πολύ γρήγορα. Γεμιστά με κρέμα – κάπως βαριά–, αλλά και με σοκολάτα, προτείνονται. Λ.Κ.

Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, Τ/210- 92.30.052

Dimitris Economides

Ο Δημήτρης Οικονομίδης καταπιάνεται και με τη τέχνη του κρουασάν χρησιμοποιώντας πρώτης τάξεως υλικά. Το αποτέλεσμα κυψελωτό και λαχταριστό. Γ.Π.

Λεωφ. Κηφισιάς 340, Ψυχικό, T/ 210-67.55.000

Τρομερό Παιδί

Εκτός από τα τρομερά ψωμιά αξίζει να δοκιμάσετε τα προζυμένια κρουασάν των άξιων αρτοποιών των Ιλισίων που φτιάχνονται με βούτυρο από τη Βρετάνη. Αν το βρείτε δοκιμάστε και το εντυπωσιακό υβρίδιο κρουασάν και μπριός που βγάζουν σε φόρμα. Γ.Π.

Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια, Τ/210-77.77.537

Brio

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BRIO (@brio_greece)

Δεν είναι ακριβώς κρουασάν αλλά δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα ιδιαίτερα briossants (μείξη μπριός και κρουασάν) του σεφ Jean-Charles Métayer. Με ζαχαρένιες πέρλες ή με σοκολάτα γάλακτος Valrhona. Γ.Π.

Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό, Τ/210-67.28.128

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ αυτοδίδακτη baker πίσω απ’ τα πολύχρωμα ψωμιά τoυ LineΗ αυτοδίδακτη baker πίσω απ’ τα πολύχρωμα ψωμιά τoυ Line

Pavlov’s Lab

Πλούσια σε βούτυρο τα κρουασάν του ζαχαροπλάστη Αλέξανδρος Παυλώφ μας μεταφέρουν στο Παρίσι μέσω Νέας Ερυθραίας. Γ.Π.

Πατρ. Γρηγορίου Ε΄15, Νέα Ερυθραία, Τ/ 211-01.24.691

Fika

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fika.Athens (@fika.athens)

Η νεαρή Ιφιγένεια Ζάχου ετοιμάζει καθημερινά, φρέσκα κρουασάν με ικανοποιητική φυλλοποίηση και «σπιτική» αίσθηση. Τα βρίσκουμε, δύο βήματα από την Ακρόπολη, σε γλυκές εκδοχές (π.χ. με χειροποίητες πραλίνες και φρούτα) αλλά και αλμυρές σαν το κρουασάν croque-madame με μπεσαμέλ, ζαμπόν, αυγό και παρμεζάνα. Γ.Π.

Βούρβαχη 6, Ακρόπολη, Τ/ 210-92.26.010

 

Λυκαβηττός

Με λεπτή ζύμη και μικρό μέγεθος, ιδανικά για όσους δεν θέλουν να φάνε πολύ. Φτιάχνουν βουτύρου, με σοκολάτα και με σταφίδες. Λ.Κ.

Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, Τ/210- 72.11.348 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣFika, για σπιτικά κρουασάν και καφέ, δυο βήματα απ΄την ΑκρόποληFika, για σπιτικά κρουασάν και καφέ, δυο βήματα απ΄την Ακρόπολη

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών