ΕΞΟΔΟΣ

Στο pop-up της Πειραιώς 260 για ποτό και φαγητό μετά την παράσταση

Το καλοκαιρινό ραντεβού στην Πειραιώς 260 για το Φεστιβάλ Αθηνών έχει φέτος άλλη χάρη.

15.06.2022
Στο pop-up της Πειραιώς 260 για ποτό και φαγητό μετά την παράσταση

Καλοκαίρι στην Αθήνα σημαίνει πολλά πράγματα. Μια από τις σταθερές αυτής της εποχής, το ετήσιο ραντεβού στην Πειραιώς 260 για το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, έχει φέτος άλλη χάρη και, εκτός από παραστάσεις και ψιλή κουβέντα με τους υπόλοιπους θεατρόφιλους περιλαμβάνει πλέον κοκτέιλ, μπίρες, αξιόλογες street food προτάσεις και μουσική -όλα σε επιμέλεια της ομάδας του 6 d.o.g.s.

Στο γοητευτικό, βιομηχανικό προαύλιο του Ταύρου βρίσκουμε εδώ και λίγες ημέρες ένα νέο μίνι φεστιβάλ, μέσα στο Φεστιβάλ. Τα τραπέζια που έχει σχεδιάσει η σκηνογράφος Εύα Μανιδάκη και οι καρέκλες βρίσκονται στο κέντρο του χώρου ενώ περιμετρικά έχει στηθεί ένα ωραίο, diy σκηνικό με ένα μικρό μπαρ, δύο διαφορετικά food trucks αλλά και ένα ανοιχτό κοντέινερ που λειτουργεί ως DJ booth το οποίο φιλοξενεί κάθε βράδυ και έναν διαφορετικό DJ από την εγχώρια μουσική σκηνή (Chevy, Soul Seduction, Useless Co., Blue Lagoon και Mr. Z είναι μερικοί μόνο από αυτούς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ8 μαγαζιά της Αθήνας που θυμίζουν διακοπές8 μαγαζιά της Αθήνας που θυμίζουν διακοπές

«Είχαμε μεγάλο απωθημένο με αυτό τον χώρο. Είναι ο αγαπημένος μας στην Αθήνα μετά το 6 d.o.g.s » λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδιοκτήτης του τελευταίου, Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος. Μετά από διαγωνισμό που οργάνωσε το Φεστιβάλ Αθηνών εκείνος και η ομάδα του ανέλαβαν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης που απευθύνεται σε θεατές των παραστάσεων αλλά όχι μόνο.

Το pop up λειτουργεί τις ημέρες των παραστάσεων ανοίγοντας από αργά το απόγευμα, συνήθως γύρω στις 8. Η μουσική ξεκινά την ίδια ώρα ενώ η έναρξη των dj sets γίνεται τη στιγμή που τελειώνουν οι παραστάσεις. Τα Παρασκευοσαββατοκύριακα δε η δράση δράση συνεχίζεται μέχρι τα ξημερώματα. Σύντομα στο προαύλιο της Πειραιώς 260 αναμένεται να διοργανωθούν και πάρτι από μεγάλες ομάδες που συνεργάζονται συχνά με το 6 d.o.g.s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα αγαπημένα μας παγωτά του φετινού καλοκαιριούΤα αγαπημένα μας παγωτά του φετινού καλοκαιριού

«Υπάρχει μια πολύ ωραία κοινότητα ανθρώπων που συναντιόταν πάντα στον χώρο μετά τις παραστάσεις και έψαχνε που να πάει μετά» λέει ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος. Δεν είναι ανάγκη όμως να έχεις κλείσει εισιτήριο για κάποιο έργο για να θέλεις να βρεθείς στο σημείο. «Πρόκειται για έναν από τους λίγους εξωτερικούς, ωραίους ελεύθερους χώρους στην Αθήνα. Το βιομηχανικό σκηνικό έχει μια φοβερή γοητεία» συνεχίζει. Εμείς να προσθέσουμε στα συν την χαλαρή ατμόσφαιρα και το εύκολο πάρκινγκ.

Τι τρώμε και τι πίνουμε εκεί;

Τα κοκτέιλ που σερβίρονται στο pop up επιμελείται ο head bartender του 6 d.o.g.s Μάριος Ηλιόπουλος και στην πλειονότητά τους ταυτίζονται με όσα πίνουμε στην Αβραμιώτου. Όσο για το φαγητό, οι καντίνες που φιλοξενούνται στον χώρο θα εναλλάσσονται. Αυτές τις μέρες βρίσκουμε εκεί το Food Truck του Γιώργου Γληνού, γνωστού για τους γκιουζλεμέδες του.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου pop up o ίδιος ετοιμάζει κλασικές street food επιλογές όπως ένα απλό αλλά προσεγμένο μπέργκερ από μοσχαρίσιο κρέας που ζυμώνεται επί τόπου και ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας, κεμπάπ μαύρου χοίρου, burritos αλλά και vegan πιάτα σαν το curry μαύρων ρεβιθιών. Έχει και παγωτό μηχανής που φτιάχνει ο ίδιος με φρέσκο γάλα.

Το έτερο food truck, εκείνο του Nokela πειραματίζεται με μοντέρνες εκδοχές αγαπημένων φαγητών του δρόμου. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων: hot dog με χειροποίητο Πηλιορείτικο λουκάνικο αλλά και λουκάνικο Τζουμαγιάς, τορτίγιες με επιλεγμένα αλλαντικά όπως τσορίθο Δράμας, coppa ή σαλάμι Κεφαλονιάς ή grilled cheese με vegan τυριά και ψωμί από ενεργό άνθρακα.

Να σημειώσουμε ότι το 6 d.o.g.s. έχει αναλάβει φέτος το καλοκαίρι και τις καντίνες του Ηρωδείου στις οποίες μπορεί πλέον να βρει κανείς κρασιά, μπίρες από μικροζυθοποιίες, ωραία σάντουιτς από το Dope όπως και φρέσκα κοκτέιλ που εμφιαλώνονται καθημερινά.

Ημέρες Λειτουργίας six d.o.g.s Pop-Up @ Peiraios 260:
Ιούνιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30
Ιούλιος: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο όπου θέλουμε να πάμε όλους τους ξένους φίλους μαςΤο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο όπου θέλουμε να πάμε όλους τους ξένους φίλους μας

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Street food

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών