ΕΞΟΔΟΣ

Abstract: το νέο μπαρ στο Παγκράτι που φτιάχνει μαργαρίτες με λίγο από Τζάκσον Πόλλοκ

Στο Abstract, το νέο μπαρ του Παγκρατίου, δοκιμάσαμε κοκτέιλ εμπνευσμένα από το ομώνυμο καλλιτεχνικό κίνημα. Και ήταν πεντανόστιμα.

24.08.2022| Updated: 19.05.2023
Abstract: το νέο μπαρ στο Παγκράτι που φτιάχνει μαργαρίτες με λίγο από Τζάκσον Πόλλοκ

Έχει μπόλικο νέον, έχει χρώμα, έχει και κοκτέιλ με εμφανίσεις που εκπροσωπούν τα βασικά είδη της αφηρημένης τέχνης. Αν το τελευταίο ακούγεται κάπως εξεζητημένο, κρατήστε ότι στο Abstract, το νέο μπαρ που άνοιξε στο Παγκράτι, τα ποτά είναι πεντανόστιμα και ο όμορφος πεζόδρομος στο πλάι του μαγαζιού προσφέρεται για να καθίσει κανείς και να τα απολαύσει.

Υπεύθυνος για όσα βγαίνουν από τη μπάρα του Abstract είναι ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος (9Βήτα), τρίτης γενιάς bartender (κυριολεκτικά) με ταλέντο και ευρηματικότητα. Πίσω από τα δέκα κοκτέιλ που έχει επιλέξει να προσφέρει εδώ, βρίσκονται λίγο πολύ εκατό διαφορετικές παρασκευές. Η Splatter Margarita για παράδειγμα, εκτός από εντυπωσιακό look που παραπέμπει στα ζωγραφικά έργα του Τζάκσον Πόλοκ, με προσεκτικά-απρόσεκτα τοποθετημένες πιτσιλιές σε όλη την εξωτερική επιφάνεια του ποτηριού, κρύβει αρκετές ώρες δουλειάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑπεριτίφ: Εδώ το Παγκράτι πίνει spritz κάτω απ’ τον πλάτανοΑπεριτίφ: Εδώ το Παγκράτι πίνει spritz κάτω απ’ τον πλάτανο

Το ίδιο το κοκτέιλ, εκτός από τεκίλα, περιλαμβάνει ένα κόρντιαλ από τσίλι, αλάτι, κλωνάρια από κόλιανδρο, λίγη σόγια και παστά από εσπεριδοειδή. Αντί για το κλασικό αλάτι στο χείλος του ποτηριού στο Abstract φτιάχνουν ένα αλμυρό γλάσο από καπνιστά παντζάρια, lime, λίγη ζάχαρη και αλάτι. Με μια ειδική τεχνική οι σταγόνες του σταθεροποιούνται πάνω στο ποτήρι και δίνουν μια υποψία umami αλμύρας σε κάθε γουλιά. Για το τέλος λίγες σταγόνες σησαμέλαιο αρωματίζουν και δίνουν έξτρα γεύση στην πικάντικη Margarita που γευστικά θυμίζει Ταϊλάνδη.

Πώς χωράνε όλες αυτές οι παρασκευές σε ένα σχετικά μικρό μπαρ; Οι υπεύθυνοι που ξεκινούν τις προετοιμασίες από το πρωί λένε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι οργάνωση. Από τα σπιτικά κόρντιαλ μέχρι τα λαχανικά και φρούτα σε ζύμωση, ό, τι μπει στο κοκτέιλ σας να ξέρετε ότι έχει φτιαχτεί εκεί.

Στο εξαιρετικά ισορροπημένο και κομψό Block Colour Sour (εκείνο εμφανισιακά εμπνέεται από τον Μοντριάν) θα βρείτε lacto-fermented αγγούρι (μαζί με ολίγον φρέσκο) και ένα eau de vie αχλάδι μαζί με περγαμόντο και λεμόνι.

Όσο για το Surreal Zombie, φτιάχνεται με την αυθεντική συνταγή του 1934. Οι γεύσεις από τα ρούμια, τα τροπικά φρούτα, το αψέντι και τα μπαχαρικά σερβίρονται πάνω σε ένα βουνό από «χιόνι» από πάγο. Αν δείτε πόσο απαλός και αφράτος βγαίνει ο πάγος από το ειδικό μηχάνημα μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να παραγγείλετε Zombie ακόμα και αν δεν είστε φαν του συγκεκριμένου κοκτέιλ. Ο κυβισμός, η τεχνική του marbling και άλλες εκπλήξεις σας περιμένουν στον υπόλοιπο νόστιμο κατάλογο.

Στο Abstract θα βρείτε τα πρωινά specialty καφέ από την ελληνική Area 51 ενώ αν θελήσετε να τσιμπήσετε κάτι μαζί με το ποτό σας υπάρχει και ένα μίνι μενού με έξι παραλλαγές hot dog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣε αυτές τις «καντίνες» της Αθήνας αράζεις με τις ώρεςΣε αυτές τις «καντίνες» της Αθήνας αράζεις με τις ώρες

Abstract

Αρκτίνου 10, Παγκράτι

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Μπαρ

Αθήνα

Παγκράτι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών