ΕΞΟΔΟΣ

InLoveAgain: Στο αδερφάκι του Baba Au Rum τα κοκτέιλ γίνονται γλυκά

Ο Θάνος Προυναρούς και ο Μιχάλης Νουρλόγλου έστησαν ένα ζαχαροπλαστείο με τάρτες Mai Tai, Zombie σε μορφή προφιτερόλ και φυσικά μπαμπάδες. 

09.09.2021| Updated: 06.10.2021
Φωτογραφίες: Άγγελος Γιωτόπουλος
InLoveAgain: Στο αδερφάκι του Baba Au Rum τα κοκτέιλ γίνονται γλυκά

Ακριβώς απέναντι από το πολυβραβευμένο κοκτέιλ μπαρ Baba Au Rum ο Θάνος Προυναρούς έστησε το ολοκαίνουργιο πρότζεκτ του. Ακούει στο όνομα InLoveAgain και είναι ένα boutique «πολυμορφικό» ζαχαροπλαστείο όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει γλυκά εμπνευσμένα από δημοφιλή κοκτέιλ αλλά και αλμυρές λιχουδιές, να απολαύσει ποιοτικό καφέ αλλά και να αγοράσει φυτά.

Σε συνεργασία με τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου δημιουργήθηκε ένας μικρός κατάλογος με γλυκά που αντηχούν όσα σερβίρονται στην απέναντι μπάρα. Το Mai Tai για παράδειγμα έχει γίνει τάρτα με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα με πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου ενώ το Zombie εμφανίζεται σε μορφή προφιτερόλ και περιλαμβάνει σουδάκια γεμιστά με κρέμα αρωματισμένη με παλαιωμένο ρούμι Κούβας, λευκή σοκολάτα, γλάσο ροδιού, αρωματικά bitters και μαρμελάδα γκρέιπφρουτ-ανανά. Η Pina Colada πάλι έχει μετατραπεί σε τσιζκέικ με τροπικές γεύσεις, αφού η κρέμα τυριού ψήνεται μαζί με καρύδα καρπάτσιο ανανά και kaffir lime.

Εννοείται ότι φτιάχνουν και μπαμπάδες. Δοκιμάσαμε δύο εκδοχές: η μία κλασική, με ρούμι επιλεγμένο απ’ το Baba Au Rum, και πλούσια, παχιά κρέμα βανίλιας στην κορυφή, και η άλλη με καραμέλα. Το σιρόπι και στις δύο περιπτώσεις εμπλουτίζεται με φρούτα του πάθους, πορτοκάλι και ροδάκινο. Ενδιαφέρουσα είναι και η γλυκιά εκδοχή του Spicy Baba Dark Edition, που είναι και το δημοφιλέστερο κοκτέιλ του μπαρ. Μιλάμε για μια πυκνή μους σοκολάτας με τζίντζερ κονφί, γλάσο καφέ και κόκκινα μούρα.

Το InLoveAgain έχει φροντίσει να έχει και vegan επιλογές όπως το ζεστό ρυζόγαλο με βιολογικό γάλα, galangal (μια ρίζα που θυμίζει τζίντζερ) και σορμπέ βατόμουρο και η μπουγάτσα με γάλα βρώμης και μέλι Ίου αρωματισμένο με πιπερόριζα.

Μαζί με τα γλυκά, στον καλαίσθητο χώρο με τις ρετρό πινελιές σερβίρεται και speciality καφές της Taf Roastery. Βρήκαμε από cold brew, V60 και Chemex μέχρι κοκτέιλ με καφέ και ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε.

Το μενού συμπληρώνουν αρκετά αλμυρά σνακ αλλά και πιο ολοκληρωμένα, χορταστικά πιάτα.

InLoveAgain

Κλειτίου 3, Σύνταγμα, Αθήνα
  • Ωράριο: Καθημερινά: 08:00-19:00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Ζαχαροπλαστεία

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών