ΕΞΟΔΟΣ

Pere Ubu

Γενναιόδωρες μερίδες, καλό σέρβις και κοκτέιλ κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μας

20.10.2011
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης

Γενναιόδωρες μερίδες, καλό σέρβις και κοκτέιλ κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μας σε ένα μπαρ-εστιατόριο στη Γλυφάδα.

Η θέση: Στον πιο κεντρικό δρόμο της πιο hip γειτονιάς των νοτίων προαστίων, δίπλα στα μεγάλα εμπορικά και τις γνωστές μπουτίκ.

Η ατμόσφαιρα: Μοντέρνος κόσμος, μεσογειακό στυλ, μουσική που σου ανεβάζει τη διάθεση, καλόγουστες φιγούρες. Λίγο φευγάτο και πολύ φτιαγμένο. Για όλους.

Το φαγητό: Το σεβίτσε από σολομό με γαρίδες, μοσχολέμονο και μυρωδικά ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για το δείπνο μας. Τα υλικά του, υπέροχα «δεμένα» μεταξύ τους, άφηναν μια εξαιρετικά λεπτή επίγευση στον ουρανίσκο. Εξαίρετες πρώτες ύλες και δημιουργική προσέγγιση χωρίς ανούσιες ακρότητες είναι τα χαρακτηριστικά της κουζίνας, που κινείται με ευελιξία σε μεσογειακό κυρίως ρυθμό. Από τα πρώτα, τόσο το αρωματικό σεβίτσε, όσο και το πιάτο που συνδύαζε καπνιστό χταπόδι και χταπόδι ψητό με τζίντζερ και miso, ήταν νοστιμότατα. Ξεχωριστή ήταν και η μοσχαρίσια γλώσσα με σάλτσα tonatto και κάππαρη. Τα κύρια πιάτα, κατσικάκι masala, με πικάντικο ρύζι και τσάτνι από φρέσκα φρούτα, και μοσχαρίσια μάγουλα με καρότα ψητά με ρόδι, ήταν δύο εξαιρετικά πιάτα, καλομαγειρεμένα και με απόλυτη ισορροπία στις γεύσεις.

Ο λογαριασμός: Γύρω στα 30 ευρώ το άτομο, χωρίς τα κοκτέιλ.

Η κάβα: Είστε στο ναό του κοκτέιλ. Μπορείτε να παραγγείλετε ακριβώς αυτό που τραβάει η όρεξή σας σε mixologists που έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από το πρωί στις 8 για πρωινό και brunch μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Καλύτερα τα σαββατοκύριακα να κάνετε κράτηση. Για τη στάθμευση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο από τα ιδιωτικά πάρκινγκ, αφού η περιοχή σφύζει από κόσμο κάθε ώρα της ημέρας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών