ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σένια κοκτέιλ α λα ελληνικά

Στο νέο μπαρ της οικογένειας των Clumsies.

07.12.2018| Updated: 15.02.2024
Σένια κοκτέιλ α λα ελληνικά

Στο νέο μπαρ της οικογένειας των Clumsies.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Όταν άρχισε να ψιθυρίζεται η φήμη για το Senios, το νέο εγχείρημα της πολυβραβευμένης ομάδας του «Clumsies», στην Καλαμιώτου, μιλούσαν όλοι για ένα «αστικό καφενείο», ένα μαγαζί που η φήμη του το ξεπέρασε πριν ανοίξει. Ο Senios όμως δεν είναι καφενείο, στα σίγουρα. Είναι ένα all day μαγαζί με ένα μπαρ που λάμπει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σερβίρουν καφέ, ωραία ποτά (πως όχι άλλωστε), και φαγητό για όλη μέρα. Δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει το παλιό υφασματάδικο που βρισκόταν εκεί. Το μαγαζί έχει στυλ κλασικό, κάποια σημεία έχουν ντυθεί με ψάθα, ο ένας τοίχος «φοράει» μωσαϊκό, στην μετζανίνα έχουν στήσει το καβουρδιστήρι τους (εδώ ψήνουν το δικό τους καφέ), ενώ πίσω από το μπαρ βρίσκονται μεγάλα και μικρά βαρέλια, τα οποία που δεν εξυπηρετούν μόνο τη διακόσμηση. Αν αναλογιστούμε την θέση του μπαρ σε μια από τις πιο τουριστικές πιάτσες, την αναγνωρισιμότητα της ομάδας στο εξωτερικό και τους διεθνείς συναδέλφους που φιλοξενούν στα μπαρ τους, όπως και την εξωστρέφεια στην φιλοσοφία τους, αυτή η εκκωφαντική ελληνικότητα είναι απόλυτα κατανοητή. Κυρίως επειδή τα ποτά τους είναι πραγματικά νόστιμα.

Τι πίνουμε: Μέσα στα βαρέλια οι bartenders- αλχημιστές δημιουργούν αρωματικά προφίλ σε ποτά, που χρησιμοποιούνται ως βάση στα κοκτέιλ τους. Για παράδειγμα έχουν βάλει τεκίλα με κίτρο Νάξου, ρακόμελο με ένα μπαχαράτο ρούμι κ.α. Φτιάχνουν το κοκτέιλ Mary Pickford με λικέρ δαμάσκηνο του Πολυκαλά, το αφήνουν μέσα στο βαρέλι λίγες μέρες για να πάρει μια αίσθηση από το ξύλο και ύστερα το χρησιμοποιούν ως βάση σε ένα ελληνικό «spritz» με αφρώδη οίνο Καρανίκα. Στα προσεχή σχέδια είναι να περάσουν τσίπουρο από διάφορα βαρέλια, όπως γίνεται με το ρούμι και το σύστημα παλαίωσης Solera. Ετσι θα φτιάξουν το πρώτο τσίπουρο με «solera finish», το οποίο προτείνουν με τόνικ. Όλα έχουν μια νότα ελληνικότητας, είτε φτιάχνονται με ντόπια αποστάγματα είτε παίρνουν στοιχεία από την εγχώρια μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Το bloody Mary θυμίζει γεμιστά, το Dry Martini μυρίζει κολώνια Μυρτώ. Αν σας αρέσει το ουίσκι, μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το ουίσκι- σόδα «παστέλι», με αναψυκτικό που έχει βάση νερό αρωματισμένο με σουσάμι και μέλι.

Τι πληρώνουμε: Κοκτέιλ από 6 – 10 ευρώ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT