ΕΞΟΔΟΣ

The Liberty Breakfast Room: Ένα υπέροχο πρωινό και άλλα…

Το πρωινό του τα σπάει, γενικά το φαγητό είναι νοστιμότατο, και φεύγοντας θα ψωνίσουμε και διαλεχτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και τις Κυκλάδες για το σπίτι ή για δώρο.

05.11.2017
Φωτογραφία: Έβελυν Φωσκόλου

Το πρωινό του τα σπάει, γενικά το φαγητό είναι νοστιμότατο, και φεύγοντας θα ψωνίσουμε και διαλεχτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και τις Κυκλάδες για το σπίτι ή για δώρο.

Η θέση: Θα το συναντήσετε διασχίζοντας τον περιφερειακό, κι η ταμπέλα του είναι μεγάλη, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να το προσπεράσετε.

Η ατμόσφαιρα: Όμορφο μαγαζί, προσεγμένο στη παραμικρή λεπτομέρεια, με ρομαντική διάθεση στη διακόσμηση και πολύ ωραίο γούστο, και βεράντα με θέα στη Χώρα.

Το φαγητό: Στα ράφια του φιγουράρουν οι πρώτες ύλες των πιάτων, διαθέσιμες και προς πώληση. Προϊόντα από μικρούς παραγωγούς των νησιών, αλλά και διαλεχτές λιχουδιές από όλη την Ελλάδα, όπως όσπρια του Γκούσιαρη από τον Αραπά, ξίδια από το μυκονιάτικο Κήπο Ξυδάκη, πατάτες βιολογικές συριανές, μπίρες της Πατραϊκής ζυθοποιείας, κ.α. Τα λαχανικά τους όπως μας λέει ο υπεύθυνος του μαγαζιού και της κουζίνας, αλλά και συνιδιοκτήτης Βαγγέλης Πελέκης «τα μαζεύουμε από δικούς μας κήπους, κι από άλλους μυκονιάτικους μπαξέδες, στη Μαού και στη Κορακιά, από καλλιέργειες χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Ατζούρια, μελιτζάνες, λουβιά, βλίτα, ντομάτες, τσαουλιά, γλυστρίδα, πατάτες, κολοκύθια, ότι είναι της εποχής».

Το μαγαζί έγινε γρήγορα γνωστό για το πλούσιο πρωινό που προσφέρει: από καφέδες Taf και Μισεγιάννη, σοκολάτες Valhrona και τσάι Kashmi, μέχρι προζυμένια μυκονιάτικα ψωμιά και δικά τους ζυμωτά με αλεύρι από τους μύλους Βλαχογιάννη, super foods, μέλι, γιαούρτι Μυκόνου και ταχίνι. Κρεμώδη αυγά σκραμπλ με τυροβολιά, λάδι τρούφας και ντοματάκια γκλασέ, κορυφαία scones με lemon curd και πολύ καλή επιλογή το Liberty Basket με δικό τους τσουρέκι, βούτυρο Νάξου, μαλακό τυρί Άνδρου και συριανή μαρμελάδα Αρώμ. Πολύ ενδιαφέρον έχουν και τα πιάτα του μενού που σερβίρεται την υπόλοιπη ημέρα, όπως ο πολύ νόστιμος άγριος σολομός σε κρούστα και το φανταστικό κοτόπουλο γκόρντον μπλε με γραβιέρα Νάξου και δραμινό ζαμπόν.

Ο λογαριασμός: Πρωινό 9-10€/ άτομο, γεύμα 20 – 30€/ άτομο, χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με κρασιά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, κι αρκετές αξιόλογες προτάσεις από τον κυκλαδίτικο αμπελώνα πλαισιώνουν το όλον – ιδανικά κι ως συνοδευτικά στις ποικιλίες κυκλαδίτικων τυριών κι αλλαντικών.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 7.00 – 00.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών