Όταν ο χρόνος πιέζει αλλά η αγάπη για νόστιμα φαγητά παραμένει προτεραιότητα, οι εύκολες και γρήγορες  μακαρονάδες με απλές συνταγές χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες γίνονται η ιδανική επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρόνια φούρνου: 20 αγαπημένες συνταγέςΜακαρόνια φούρνου: 20 αγαπημένες συνταγές

Τι θα λέγατε για μια σπαγγετάδα όλο φρεσκάδα με μια γρήγορη σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με σκόρδο και δυόσμο; Είναι νόστιμη λύση για τις εργάσιμες μέρες που ζητούν γρήγορα μαγειρέματα. Μήπως μια σκορδάτη μακαρονάδα με γεύση ψαριού, που θυμίζει την άλιο όλιο ε πεπεροντσίνο αλλά γίνεται με μια αλμυρή σάλτσα παστού γαύρου που λέγεται colatura di alici; Από τις γρήγορες προτάσεις δεν θα μπορούσε να λείπει και μια από τις πιο αγαπημένες ιταλικές μακαρονάδες –συγκεκριμένα από την πόλη Αματρίτσε– τα bucatini all’ amatriciana, καυτερά, με μπέικον, κόκκινη σάλτσα και χονδρό μακαρόνι. Αλλά και η κλασική μακαρονάδα που συναντάμε σε κάθε τρατορία της Ρώμης, για την οποία δεν χρειαζόμαστε παρά μπόλικο πιπέρι και τυρί. Ποια είναι αυτή; Μα η κρεμώδης cacio e pepe φυσικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠώς βράζουμε τα μακαρόνια; (Όχι, δεν είναι τόσο απλό)Πώς βράζουμε τα μακαρόνια; (Όχι, δεν είναι τόσο απλό)

Και επειδή μακαρόνια δεν σημαίνει απαραιτήτως Ιταλία, σας προτείνουμε μια εκδοχή της μανιάτικης «τσουχτής» που ετοιμάζεται στο πι και φι. Αλλά και η κλασική ιταλική μακαρονάδα al limone μπορεί με την προσθήκη πορτοκαλιού, ξερής μυζήθρας και ελαιόλαδου να πάρει ελληνική ταυτότητα και γεύση μοναδική.

Για το τέλος σας έχουμε την πιο φωτογραφημένη μακαρονάδα και την αγαπημένη των απανταχού foodies. Η μακαρονάδα αυτή δεν έχει συγκεκριμένο όνομα και το χαρακτηριστικό της είναι ότι τα μακαρόνια και τα λαχανικά μαγειρεύονται σε ένα σκεύος, δεν χρειάζονται ούτε σοταρίσματα, ούτε σουρώματα, όλα μπλουμ!

Οι επιλογές είναι ατελείωτες, για αυτό δεν χρειάζεται να θυσιάζετε τη γεύση ακόμη και όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Δείτε εδώ 17 συνταγές για νόστιμες και γρήγορες μακαρονάδες:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών