Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το «κοχυλάκι» με τηγανητά κρεμμύδια και απάκι, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατι- σμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, μαζί με τα κλωνάρια των δύο μυρωδικών. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους (πετάμε τα κλωνάρια).
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μπούκοβο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 8-10 λεπτά.
- Περίπου 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα, ρίχνουμε το απάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμό τους. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και ρίχνουμε σε κάθε μερίδα από λίγα αμύγδαλα, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.