ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοχύλια με ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικόΚοχύλια με ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό

 

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το «κοχυλάκι» με τηγανητά κρεμμύδια και απάκι, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατι- σμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, μαζί με τα κλωνάρια των δύο μυρωδικών. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους (πετάμε τα κλωνάρια).
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μπούκοβο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 8-10 λεπτά.
  3. Περίπου 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα, ρίχνουμε το απάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμό τους. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και ρίχνουμε σε κάθε μερίδα από λίγα αμύγδαλα, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών