Γιορτές στο πι και φι! Χωρίς κόπο, άγχος και τα ρέστα. Χωρίς πολύωρες δοκιμασίες, χωρίς περίπλοκες τεχνικές, χωρίς μαριναρίσματα, χωρίς κοψίματα, γεμίσματα, ραψίματα. Χωρίς ειδικά γλάσα, χωρίς σάλτσες χρονοβόρες. Χωρίς, χωρίς, χωρίς… Και όμως με όλη τη νοστιμιά που όλοι λαχταράμε από ένα γιορτινό μενού. Όλη τη φινέτσα, όλη τη χάρη, όλη την πρωτοτυπία που απαιτούν οι μέρες.
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου μας αποκαλύπτει τον δικό της επιτυχημένο τρόπο, μαζί με κόλπα και τεχνικές που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους.
Φτιάχνει σούπα βελουτέ, ναι βελουτέ, καλά διαβάσατε, και μάλιστα την ωραία βισυσουάζ, τη γαλλική πρασοπατατόσουπα, όμως ρίχνει όλα τα λαχανικά στη χύτρα και την έχει έτοιμη σε 30 λεπτά (μαζί με την ετοιμασία των λαχανικών). Όση ώρα μαγειρεύεται η σούπα, φτιάχνει δυο μεζεδάκια στο άψε σβήσε. Ταρτάκια με έτοιμες βάσεις και γέμιση με μους πέστροφας: χτυπάμε πέστροφα με κατίκι και μυρωδικά. Αυτό ήταν όλο! Και μπρουσκέτες με ανθότυρο και καβούρι του κουτιού. Μούρλια.
Σαλάτα φτιάχνει με έτοιμα σαλατικά και ένα έμπειρο ντρέσσινγκ με τσάτνεϋ της στιγμής! Πώς; Ανακατεύοντας μια μαρμελάδα με φρούτα του δάσους με λίγο βαλσαμικό!
Και για κύριο, επιλέγει ψαρονέφρι που εκ των πραγμάτων θέλει ελάχιστο χρόνο για να γίνει. Το αρταίνει με σάλτσα κυδωνιού που φτιάχνει με κρασί και έτοιμο γλυκό κυδώνι! Αμέ! Το πιο χρονοβόρο είναι οι συνοδευτικές πατάτες που θέλουν μια ώρα ψήσιμο, οπότε ξεκινάμε τη μαγειρική μας με αυτές.
Πιο πριν φροντίστε να έχετε παγώσει τα κρασιά του τραπεζιού!

Τι πίνουμε με το γιορτινό μενού express

Υποδεχτείτε τους φίλους σας με ένα ροζέ αφρώδες, που θα συνοδεύσει τις μπρουσκέτες και τα ταρτάκια, και προσπεράστε χωρίς κρασί τη σούπα. Ανοίξτε μια ώριμη Νεμέα για το κυρίως πιάτο και κλείστε με μια παγωμένη Μαυροδάφνη.

Δείτε 5 συνταγές για το γιορτινό δείπνο express:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών