10' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε µια κατσαρόλα µε χοντρό πάτο βάζουµε το αρνί,  το µισό κρεµµύδι, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, τον κρόκο, τον τριµµένο κόλιανδρο, το ξυλάκι της κανέλας, τον κόλιανδρο (ή µαϊντανό), λίγο αλάτι και πιπέρι. 
  2. Προσθέτουµε 380 ml νερό και αφήνουµε να πάρουν βράση σε µέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 1 ώρα, σκεπάζοντας την κατσαρόλα.
  4. Ενώ µαγειρεύεται το αρνί, λιώνουµε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το υπόλοιπο κρεµµύδι και τα κυδώνια για 15 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. 
  5. Προσθέτουµε το µείγµα µε τα κυδώνια, τα βερίκοκα και τη ζάχαρη στο αρνί και µαγειρεύουµε για 30 λεπτά ή µέχρι να γίνει τρυφερό το αρνί.
  6. Αλατοπιπερώνουµε και µεταφέρουµε το φαγητό σε µια ζεστή πιατέλα.
  7. Πασπαλίζουµε µε τον επιπλέον κόλιανδρο (ή µαϊντανό).
  8. Σερβίρουµε µε κουσκούς ή ρύζι.

Μυστικά

* Στη µαροκινή κουζίνα, «ταζίν» ονοµάζεται ένα κεραµικό σκεύος µαγειρέµατος µε κωνικό καπάκι (κάτι σαν τη δική µας γάστρα) µέσα στο οποίο σιγοψήνονται κρέας και λαχανικά µε διάφορα αρτύµατα. «Ταζίν» ονοµάζεται και αυτός ο τύπος µαγειρέµατος: σιγανό, ήπιο ψήσιµο σε κλειστό σκεύος.

Συνταγές με Αρνί

Συνταγές με Βερίκοκα

Συνταγές με Κυδώνι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών