ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας με μέλιΧοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας με μέλι
20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το χοιρινό

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

Για το χοιρινό

  1. Χωρίζουμε τα κλωνάρια του σέλινου από τη ρίζα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  2. Τη ρίζα την καθαρίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
  3. Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε καλά και το αλατοπιπερώνουμε.
  4. Το αλευρώνουμε και τινάζουμε κάθε κομμάτι να φύγει το περιττό.
  5. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  6. Σοτάρουμε τα αλευρωμένα κομμάτια χοιρινού (σε δόσεις) μέχρι να ροδίσουν.
  7. Βγάζουμε, τα κομμάτια χοιρινού, με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  8. Μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το πράσο για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  9. Ρίχνουμε το σέλινο, την ψιλοκομμένη ρίζα και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά.
  10. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας μαζί με το ζουμάκι που θα έχει βγάλει και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά.
  11. Το νερό πρέπει ίσα-ίσα να καλύπτει τα υλικά.
  12. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  13. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  14. Ρίχνουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι μέχρι να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.
  15. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι ώστε το φαγητό να διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία.

Για το αυγολέμονο

  1. Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε το ξύσμα και σταδιακά τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά με μια κουτάλα όσο περισσότερο ζουμί από το φαγητό μπορούμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ζεσταθεί το αυγολέμονο.
  4. Το αυγολέμονο για να μην «κόψει» πρέπει να ζεσταθεί καλά και να έχει την ίδια θερμοκρασία με το ζουμί του φαγητού.
  5. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το χοιρινό πρασοσέλινο και σείουμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.

Ένα βαρελάτο Sauvignon blanc ή μια βαρελάτη Μαλαγουζιά

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.

Περισσότερα VIDEOS

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT