ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαγωτό cheesecakeΠαγωτό cheesecake

Για να φτιάξουμε εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα, ξεκινάμε κόβοντας το κουτί του γάλακτος με ένα μαχαίρι στο πάνω μέρος. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα βήμα - βήμα

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να αποκτήσει παχύρρευστη υφή (περίπου όπως είναι το γιαούρτι). Θέλουμε να στέκεται στο κουτάλι, αλλά να μην έχει γίνει σαντιγί.

Εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα βήμα - βήμα

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθούν τα δύο υλικά και να σφίξει λίγο ακόμη η κρέμα. Αδειάζουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά μέσα στο κουτί του γάλακτος. Χτυπάμε το κουτί 4-5 φορές πάνω στον πάγκο έτσι ώστε το μείγμα να απλώσει καλά.

Με ένα λεπτό, μυτερό και κοφτερό μαχαίρι κάνουμε οπές στη μία πλαϊνή πλευρά του κουτιού, ξεκινώντας την πρώτη περίπου 2 εκ. από το κάτω μέρος και τις υπόλοιπες σε απόσταση 4 εκ. από την προηγούμενη. Ανάλογα με το μέγεθος του κουτιού, θα βγουν 4-5 οπές. Μπήγουμε σε κάθε οπή από 1 ξυλάκι παγωτού (το μπήγουμε περίπου μέχρι τη μέση).

Εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα βήμα - βήμαΕύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα βήμα - βήμαΚλείνουμε το κουτί στο πάνω μέρος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη (όρθιο) για τουλάχιστον 10 ώρες. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα βήμα - βήμαΒγάζουμε το κουτί του γάλακτος από την κατάψυξη, το ξαπλώνουμε πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα καλό πριονωτό μαχαίρι το κόβουμε ενδιάμεσα από τα ξυλάκια παγωτού για να διαχωρίσουμε τα παγωτά.

Εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα βήμα - βήμαΑφαιρούμε το χαρτί και βυθίζουμε τα ξυλάκια στη σοκολάτα. Τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα για λίγο, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και σερβίρουμε.

Εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα βήμα - βήμα

15' προετοιμασία
10 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 4-5

Θα χρειαστούμε επίσης

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε εύκολο παγωτό ξυλάκι χωρίς ειδική φόρμα, ξεκινάμε κόβοντας το κουτί του γάλακτος με ένα μαχαίρι στο πάνω μέρος. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να αποκτήσει παχύρρευστη υφή (περίπου όπως είναι το γιαούρτι). Θέλουμε να στέκεται στο κουτάλι, αλλά να μην έχει γίνει σαντιγί.
  3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθούν τα δύο υλικά και να σφίξει λίγο ακόμη η κρέμα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά μέσα στο κουτί του γάλακτος. Χτυπάμε το κουτί 4-5 φορές πάνω στον πάγκο έτσι ώστε το μείγμα να απλώσει καλά.
  5. Με ένα λεπτό, μυτερό και κοφτερό μαχαίρι κάνουμε οπές στη μία πλαϊνή πλευρά του κουτιού, ξεκινώντας την πρώτη περίπου 2 εκ. από το κάτω μέρος και τις υπόλοιπες σε απόσταση 4 εκ. από την προηγούμενη. Ανάλογα με το μέγεθος του κουτιού, θα βγουν 4-5 οπές.
  6. Μπήγουμε σε κάθε οπή από 1 ξυλάκι παγωτού (το μπήγουμε περίπου μέχρι τη μέση).
  7. Κλείνουμε το κουτί στο πάνω μέρος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη (όρθιο) για τουλάχιστον 10 ώρες.
  8. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Βγάζουμε το κουτί του γάλακτος από την κατάψυξη, το ξαπλώνουμε πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα καλό πριονωτό μαχαίρι το κόβουμε ενδιάμεσα από τα ξυλάκια παγωτού για να διαχωρίσουμε τα παγωτά.
  10. Αφαιρούμε το χαρτί και βυθίζουμε τα ξυλάκια στη σοκολάτα.
  11. Τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα για λίγο, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών