20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σούπα
Για την κρέμα αβοκάντο
Για τις μπρουσκέτες
Διαδικασία
Για την σούπα
- Για τις φακές με φρέσκια ντομάτα και μπρουσκέτα με καπνιστό σκουμπρί, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το τσίλι και τις ντομάτες για 4-5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις φακές, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και 1.500 ml ζεστό νερό.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι φακές.
- Ρίχνουμε το ξίδι και αλάτι και ανακατεύουμε.
Για την κρέμα
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια κρέμα.
Για τις μπρουσκέτες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ μέχρι να ροδίσει.
- Αλείφουμε με την πάστα αβοκάντο και στρώνουμε από πάνω τη σαλάτα με το ψάρι.
- Σερβίρουμε τις φακές με τις μπρουσκέτες.