Μυρωδάτες φακές με μερακλίδικο σκουμπρί σε μπρουσκέτα και μια δροσερή ρετσίνα στο ποτήρι μας(!)

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σούπα

Για την κρέμα αβοκάντο

Για τις μπρουσκέτες

Διαδικασία

  1. Σούπα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το τσίλι και τις ντομάτες για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε τις φακές, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και 1.500 ml ζεστό νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι φακές. Ρίχνουμε το ξίδι και αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Κρέμα αβοκάντο: Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια κρέμα.
  3. Μπρουσκέτες: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ μέχρι να ροδίσει. Αλείφουμε με την πάστα αβοκάντο και στρώνουμε από πάνω τη σαλάτα με το ψάρι. Σερβίρουμε τις φακές με τις μπρουσκέτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών