20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σούπα

Για την κρέμα αβοκάντο

Για τις μπρουσκέτες

Διαδικασία

Για την σούπα

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το τσίλι και τις ντομάτες για 4-5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις φακές, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και 1.500 ml ζεστό νερό.
  3. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι φακές.
  4. Ρίχνουμε το ξίδι και αλάτι και ανακατεύουμε.

Για την κρέμα

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια κρέμα.

Για τις μπρουσκέτες

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ μέχρι να ροδίσει.
  3. Αλείφουμε με την πάστα αβοκάντο και στρώνουμε από πάνω τη σαλάτα με το ψάρι.
  4. Σερβίρουμε τις φακές με τις μπρουσκέτες.

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών