ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρουλοσαλάτα με σάλτσα αντζούγιας και τραγανές αραβικέςΜαρουλοσαλάτα με σάλτσα αντζούγιας και τραγανές αραβικές
20' προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φαρφάλες με πέστο βασιλικού και αντζούγιας αρχικά, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα γράφει η συσκευασία τους.
  2. Λίγο πριν τα σουρώσουμε φροντίζουμε να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
  3. Εν τω μεταξύ βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, το τυρί, τα αμύγδαλα, τις αντζούγιες, τον βασιλικό, το σκόρδο, τα μισά ντοματίνια, το μισό λάδι (60 ml) και τα πολτοποιούμε όλα καλά μέχρι να προκύψει μια ενιαία σάλτσα. Την αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στη συνέχεια, κόβουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια στη μέση.
  5. Μόλις σουρώσουμε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι (60 ml) στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε 1-2 φορές.
  7. Προσθέτουμε τις φαρφάλες και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
  8. Αποσύρουμε και προσθέτουμε την ωμή σάλτσα που φτιάξαμε.
  9. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, τις φαρφάλες αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά

  • Αλάτι δε βάζουμε γιατί οι αντζούγιες και το κεφαλοτύρι είναι αλμυρά. Δοκιμάζουμε, όμως, στο τέλος και αν χρειάζεται, προσθέτουμε.
  • Μπορούμε να βάλουμε στο μπλέντερ τον μισό βασιλικό και τον υπόλοιπο να τον προσθέσουμε ψιλοκομμένο στο τέλος.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών