20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα + μήλα

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά.
  3. Οταν το μείγμα πάρει βράση, προσθέτουμε τα μήλα και τα αφήνουμε για 2 λεπτά.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, ίσα να στεγνώσουν λίγο, και τα αραδιάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
  5. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  6. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Στο μεταξύ, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και σιγοβράζουμε τη λιγοστή σάλτσα, για ακόμη 2 λεπτά, να δέσει.

Φέτα

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 1/2 εκ. λάδι (από τον πάτο του τηγανιού) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και σε ένα άλλο το αλεύρι.
  3. Βουτάμε τα κομμάτια της φέτας στο νερό, μετά στο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό, τα βουτάμε ξανά στιγμιαία στο νερό και απευθείας στο τηγάνι.
  4. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και στραγγίζουμε σε χαρτί.
  5. Σερβίρουμε τη φέτα με τα μήλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Μυστικά

Προσέχουμε το αλεύρι να σκεπάσει καλά τη φέτα για να δημιουργηθεί κρούστα και να μη χυθεί το τυρί από τυχόν τρύπα στην επικάλυψη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών