ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαλέος λεμονάτος με κάππαρηΓαλέος λεμονάτος με κάππαρη
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τον σκορδάτο πουρέ αρακά:

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις φέτες γαλέου τηγανητές με σκορδάτο πουρέ αρακά βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με την κάππαρη, σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις αρχίζει και «τσιτσιρίζει» η κάππαρη, την αποσύρουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και την πετάμε.
  3. Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες γαλέου (σε δύο δόσεις), χωρίς να τις αλευρώσουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε.

Σκορδάτος πουρές αρακά

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στο ποτήρι μας: Λευκό κρασάκι οπωσδήποτε! Μια καλή παραδοσιακή ρετσίνα που αντιμετωπίζει και το ψάρι και το σκόρδο! Ενα χαρμάνι Σαββατιανό - Ροδίτη, ένα καθημερινό Chardonnay!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 37.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών