Μερακλίδικη ψαροφαγία έχει το σημερινό μενού!
15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τον σκορδάτο πουρέ αρακά:
Διαδικασία
- Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με την κάππαρη, σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις αρχίζει και «τσιτσιρίζει» η κάππαρη, την αποσύρουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και την πετάμε.
- Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες γαλέου (σε δύο δόσεις), χωρίς να τις αλευρώσουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Σκορδάτος πουρές αρακά: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνοδεύουμε με: Λευκό κρασάκι οπωσδήποτε!
- Μια καλή παραδοσιακή ρετσίνα που αντιμετωπίζει και το ψάρι και το σκόρδο!
- Ενα χαρμάνι Σαββατιανό - Ροδίτη, ένα καθημερινό Chardonnay!