ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλώσσα με κάππαρηΓλώσσα με ντοματένια σάλτσα και κάππαρη
15' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τον γαλέο λεμονάτο με κάππαρη ξεκινάμε και βάζουμε το λάδι σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
  2. Αλατίζουμε τις φέτες του ψαριού, τις αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τις σοτάρουμε στο καυτό λάδι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα.
  3. Χωρίς να τις βγάλουμε από το σκεύος, προσθέτουμε στα κενά το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάππαρη και το αμύγδαλο φιλέ (αν βάλουμε) και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
  4. Ανακινούμε το σκεύος ώστε να ανακατευτούν κάπως τα υλικά και προσθέτουμε το μυρωδικό.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  6. Ελέγχουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα του.
  7. Συνοδεύουμε με ένα ρύζι λευκό ή πατάτες βραστές με λίγο λάδι. Αν έχουμε χρόνο, ταιριάζει μοναδικά με φάβα με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι.

Μυστικά

Αν δεν έχουμε ευρύχωρο τηγάνι ή κατσαρόλα, είναι προτιμότερο να κάνουμε τη διαδικασία δύο φορές (μοιράζοντας αναλόγως και τα υλικά) από το να τα στριμώξουμε στο σκεύος που έχουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών