
15'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τον γαλέο λεμονάτο με κάππαρη ξεκινάμε και βάζουμε το λάδι σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
- Αλατίζουμε τις φέτες του ψαριού, τις αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τις σοτάρουμε στο καυτό λάδι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα.
- Χωρίς να τις βγάλουμε από το σκεύος, προσθέτουμε στα κενά το φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάππαρη και το αμύγδαλο φιλέ (αν βάλουμε) και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Ανακινούμε το σκεύος ώστε να ανακατευτούν κάπως τα υλικά και προσθέτουμε το μυρωδικό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Ελέγχουμε το αλάτι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το ψάρι με τη σάλτσα του.
- Συνοδεύουμε με ένα ρύζι λευκό ή πατάτες βραστές με λίγο λάδι. Αν έχουμε χρόνο, ταιριάζει μοναδικά με φάβα με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι.
Μυστικά
Αν δεν έχουμε ευρύχωρο τηγάνι ή κατσαρόλα, είναι προτιμότερο να κάνουμε τη διαδικασία δύο φορές (μοιράζοντας αναλόγως και τα υλικά) από το να τα στριμώξουμε στο σκεύος που έχουμε.