
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φιλέτα γλώσσας με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Στη συνέχεια, βάζουμε, σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί, τις φέτες πατάτας, το μισό ελαιόλαδο, το μισό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Μετά, τις απλώνουμε μέσα στο ταψάκι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
- Γυρίζουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ, αφήνοντας ίδια τη θερμοκρασία.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
- Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και βάζουμε τα φιλέτα πάνω στις πατάτες, σκεπάζοντάς τες.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο θυμάρι, το σκόρδο και την τριμμένη φρυγανιά ή το παξιμάδι (ή τα ψίχουλα του ψωμιού) και με ένα κουταλάκι απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα γλώσσας.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ξαναβάζουμε το ταψάκι στον φούρνο, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα και η κρούστα να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Μοιράζουμε σε πιάτα τα φιλέτα γλώσσας και τις πατάτες και σκορπίζουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τι θα λέγατε για μια new age ρετσίνα, απ’ αυτές που μας κάνουν περήφανους;
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 57.