Ψήνουμε για 10′ το ψάρι μας και το σερβίρουμε με το αρωματικό λαδολέμονο και την αγαπημένη μας σαλάτα. Καλή όρεξη!

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε με το λάδι τα φιλέτα σολομού, τα βάζουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.
  2. Παράλληλα χτυπάμε στο μπλέντερ ή με το σύρμα το λάδι, το λεμόνι και τη μουστάρδα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τον άνηθο, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε στα πιάτα τις φέτες σολομού, περιχύνουμε με την κρέμα λεμονιού και συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα με κάππαρη ή σαλάτα μπρόκολο.
  3. Στο ποτήρι μας ένα ροζέ με υψηλή οξύτητα, ένα «κοφτερό» Ασύρτικο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών