ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣολομός με σάλτσα άνηθου με τη μέθοδο Sous VideΣολομός με σάλτσα άνηθου με τη μέθοδο Sous Vide
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον σολομό με φασόλια και σπανάκι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το χυμό πορτοκαλιού, το σιρόπι σφενδάμου και το τζίντζερ. Μόλις κοχλάσει το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μείνει το μισό και να σιροπιάσει κάπως. Κρατάμε το μισό σιρόπι κατά μέρος.Το υπόλοιπο το θέλουμε για το ψήσιμο.
  3. Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τα φιλέτα σολομού και τα αλείφουμε με λίγο από το σιρόπι. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  4. Ψήνουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν καταπώς μας αρέσουν (προσοχή μη στεγνώσουν), αλείφοντάς τα με επιπλέον σιρόπι κατά το ψήσιμο.
  5. Παράλληλα, ψεκάζουμε ή αλείφουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο, μόλις για μισό λεπτό. Προσθέτουμε τα φασόλια και σοτάρουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
  6. Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε.
  7. Μοιράζουμε τα φασόλια με το σπανάκι και τα φιλέτα σολομού στα πιάτα, από πάνω βάζουμε τα φιλέτα σολομού, περιχύνουμε με λίγο από το σιρόπι που είχαμε κρατήσει στην άκρη και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών