2 ώρες
προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Διαδικασία
- Για τον γλυκό ταμπουρά ξεκινάμε και βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα στραγγιστήρι, την ανακατεύουμε με λίγο αλάτι και την αφήνουμε να βγάλει τα υγρά της, για περίπου 1 ώρα.
- Τη στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λωρίδα μήκους περίπου 40 εκ. και πλάτους περίπου 10 εκ.
- Απλώνουμε κατά μήκος κάθε λωρίδας λίγη από τη γέμιση και την τυλίγουμε σε ρολό.
- Τυλίγουμε το ρολό σε σαλίγκαρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν τα περιττά λάδια.
- Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.