Ένα κλασικό πατατογιάχνι με αρακά και προσθήκες ινδικών αρωμάτων, για να δώσουμε μια εξωτική νότα στο καθημερινό μας τραπέζι.

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ για περίπου 3- 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες, το αλατοπίπερο, τον κουρκουμά, το τσίλι, το κύμινο και το κάρι και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε 250 ml νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες και ο αρακάς.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον δυόσμο, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών