Ένα κλασικό πατατογιάχνι με αρακά και προσθήκες ινδικών αρωμάτων, για να δώσουμε μια εξωτική νότα στο καθημερινό μας τραπέζι.

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ για περίπου 3- 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες, το αλατοπίπερο, τον κουρκουμά, το τσίλι, το κύμινο και το κάρι και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε 250 ml νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες και ο αρακάς.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον δυόσμο, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών