ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρακάς λαδερός με πατάτες και καρόταΑρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την συνταγή κάρι με πατάτες και αρακά αρχίζουμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάροντας τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ για περίπου 3- 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες, το αλατοπίπερο, τον κουρκουμά, το τσίλι, το κύμινο και το κάρι και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Ρίχνουμε 250 ml νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες και ο αρακάς.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον δυόσμο, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε το κάρι με πατάτες και αρακά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών