ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με κρέμα λεμονιούΤάρτα με κρέμα λεμονιού
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ αμυγδάλου και λεμονιού, πρώτα πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό ώστε να τα σκεπάζει.
  2. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Οταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
  4. Χοντροκόβουμε τα λεμόνια κι αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
  5. Τα μεταφέρουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.

Σιρόπι

  1. Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά (μετράμε τον χρόνο αφού αρχίσει να βράζει το νερό).
  2. Σερβίρουμε το κέικ αμυγδάλου και λεμονιού περιχύνοντάς το με κουταλιές από το σιρόπι.

Μυστικά

  • Αυτό το κέικ δεν είναι αφράτο, έχει χαλβαδένια υφή.
  • Ταιριάζει πολύ με παγωτό, παγωτό γιαούρτι ή με κάποιο σορμπέ φρούτου της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 10.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών