20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6 - 8Διαδικασία
Κόκκορας
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κόκορα για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Τον βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα τον κόκορα (με το ζουμί που θα έχει βγάλει) και το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και το νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά ο κόκορας (αν έχουμε συμβατικό κοτόπουλο, στα 40-45 λεπτά θα είναι έτοιμο).
- Βγάζουμε τον κόκορα με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και σουρώνουμε τη σάλτσα.
Φλωμάρια
- Ρίχνουμε τη σάλτσα πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και βράζουμε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κοχλάσει.
- Ρίχνουμε τα φλωμάρια και βράζουμε για 4-5 λεπτά (ή όσο αναγράφεται στη συσκευασία).
- Τα τακτοποιούμε στην πιατέλα μαζί με τη σάλτσα γύρω από τον κόκορα και πασπαλίζουμε με το τυρί.