
1 ώρα και 55'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά κουκιά, τα μουσκεύουμε αποβραδίς στο νερό για να μαλακώσουν. Το πρωί τα στραγγίζουμε.
- Τα βράζουμε λίγο και χύνουμε το νερό.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κουκιά και τα υπόλοιπα υλικά (το αλάτι πάντα στο τέλος του μαγειρέματος), καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να χυλώσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 13.