1 ώρα και 55' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά κουκιά, τα μουσκεύουμε αποβραδίς στο νερό για να μαλακώσουν. Το πρωί τα στραγγίζουμε.
  2. Τα βράζουμε λίγο και χύνουμε το νερό.
  3. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κουκιά και τα υπόλοιπα υλικά (το αλάτι πάντα στο τέλος του μαγειρέματος), καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να χυλώσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 13.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκιά

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών