![Κουκόφαβα με άνηθο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/koykofava-me-a-nitho-gastronomos-420x560.jpg?v=1712764255)
1 ώρα και 55'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά κουκιά, τα μουσκεύουμε αποβραδίς στο νερό για να μαλακώσουν. Το πρωί τα στραγγίζουμε.
- Τα βράζουμε λίγο και χύνουμε το νερό.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κουκιά και τα υπόλοιπα υλικά (το αλάτι πάντα στο τέλος του μαγειρέματος), καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να χυλώσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 13.