30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
Για το κουνουπίδι
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο με το κρεμμύδι για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ, το τσίλι και τον κουρκουμά, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το κουνουπίδι και τις πατάτες.
- Σοτάρουμε το κουνουπίδι για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και 200 ml ζεστό νερό.
- Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε το κουνουπίδι λαδερό με πατατές και πράσα.