ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμη καρυδόπιτα με χουρμάδες, σταφίδες και καφέΝηστίσιμη καρυδόπιτα με χουρμάδες, σταφίδες και καφέ
20' προετοιμασία
20' παρασκευή
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 4-5 μπολάκια

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη νηστίσιμη κρέμα πορτοκάλι παίρνουμε από τον χυμό πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι και το αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό σε μία κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά.
  3. Στο μεταξύ, ρίχνουμε στο φλιτζάνι που κρατήσαμε στην άκρη τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
  4. Μόλις ζεσταθεί καλά ο χυμός που έχουμε στην κατσαρόλα, αλλά όχι να βράσει, προσθέτουμε το περιεχόμενο του φλιτζανιού, ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα στα μπολάκια.
  6. Πασπαλίζουμε τις μισές κρέμες με ξύσμα πορτοκαλιού και τις άλλες μισές με κανέλα.
  7. Τρώγονται και ζεστές και κρύες από το ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών